Natuurlijke oliën voor een mooie huid

Natuurlijke oliën voor een mooie huid

 

 

 

 

Oijfolie: Dit is de meest voorkomende olie, goed om te koken en nog beter om jezelf volledig te hydrateren. Ze voedt de huid en maakt ze soepel. In combinatie met een beetje kristalsuiker heb je meteen een geweldige scrub. Olijfolie zit vol antioxidanten en helpt de huid te herstellen. Daarom is het ook een goed middeltje tegen zonnebrand of wondjes.

Argan olie: Argan olie is een wondermiddel voor je haar en nagelriemen. Het maakt ze meteen zacht en soepel. De olie wordt ook vaak gebruikt om kapotte haarpunten tegen te gaan. Masseer een beetje olie over de punten en laat ze inwerken.

Kokosolie: Kokosolie staat bekend als een van de meest gezonde oliën ter wereld. Ze versterkt de huid en gaat veroudering tegen. De olie heeft ook schimmeldodende en antibacteriële eigenschappen. Daarom is het een goed hulpmiddel tegen psoriasis, dermatitis of eczeem. Daar bovenop is kokosolie ook perfect als make-up verwijderaar. Ze verwijdert waterproof make-up moeiteloos en hydrateert de huid meteen.

Abrikozenpitolie: Deze olie is rijk aan beschermende vetzuren en verstevigt de huid. Het is een milde olie die meteen wordt opgenomen en geen vettig laagje achterlaat. Dankzij deze eigenschap verstopt abrikozenpitolie de poriën niet, dus is ze een goede oplossing voor vrouwen met een vettige huid.

Amandelolie: Amandelolie is een zachte olie die snel geabsorbeerd wordt. Ze bevat enorm veel vitamines die de huid voeden en verzorgen. Bovendien heeft de olie een lange natuurlijke houdbaarheid. Masseer de olie zachtjes in voor een stralende, zachte huid.

Jojoba-olie: Jojoba-olie is rijk aan vetzuren en vitamines die de huid langdurig hydrateren en soepel maken. Ze lijkt op de olie die onze eigen huid afscheidt en is daarom de perfecte aanvulling. Ze helpt bij een zeer droge en schilferende huid en gaat ook veroudering tegen. Voeg een paar druppeltjes Jojoba-olie toe aan je dagelijkse crème voor een huid die fris, jong en soepel aanvoelt.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)