Queen Mathilde of Belgium pictured during a home visit of a patient of medical care at home organisation 'Wit-Gele Kruis' in Gent, Thursday 01 June 2017. BELGA PHOTO DIRK WAEM

De 14 knapste outfits van koningin Mathilde

Noem onze koningin gerust een fashion queen. Keer op keer schittert ze in prachtige ensembles van onder andere Natan, Burberry, Armani, Christian Dior en Dries Van Noten. Onze favorieten op een rij!

Goed met hoed

mathilde1reporters
©Reporters

Mathilde zag er piekfijn uit met haar oranje hoed toen ze de nieuwe vleugel van het UZA-ziekenhuis ging inwijden. Die nieuwe vleugel werd “het koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum” genoemd. Als dat geen reden is om je mooiste outfit aan te trekken!

 Beige is niét saai

mathilde4reporters
©Reporters

In 2014 was er een viering ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan van het Koninkrijk der Nederland in Maastricht. Onze koningin koos voor een mooie beige peplum jurk met een elegante, bijpassende hoed.

Stralen in kleur

mathilde5reporters
©Reporters

Stralen in fuchsia, dat is niet iedereen gegeven. Maar onze koningin kan het! Zo werd ook het bezoek aan de Senaat in Nederland een heel stijlvol uitje.

 Staatsbezoek in stijl

matilde7belga
©Belga

Ook bij een staatsbezoek hoort een koningin er piekfijn uit te zien. Mathilde poseert hier naast de koningin van Jordanië Rania Al-Abdullah in een mooie zachtroze outfit mét bijpassend hoedje, of course!

Printjes en plooitjes

matilde8belga
©Belga

Deze witte kanten jurk is iets bloter dan we van haar gewend zijn. Maar stijlvol is onze koningin altijd, ook tijdens de prijsuitreiking van de Koningin Mathildeprijs 2016. De plooien in de rok zie je trouwens heel veel terug komen in de outfits van onze koningin.

Appel valt niet ver van de …?

matilde9belga
©Belga

Zo moeder, zo dochter. Ook prinses Eleonora (7) straalt op de rode loper naast haar mama. Koningin Mathilde kiest deze keer een tropische print en haar dochter gaat voor roze bloemen.

Fushia, fushia en nog eens fushia

matilde10belga
©Belga

Dat ze kan stralen in fushia wordt nogmaals bevestigd. Deze leuke kokerjurk met print krijgt onze goedkeuring!

Zwierig

matilde11belga
©Belga

Dat onze koningin stijl heeft, weten ze tot in Stockholm. Daar was ze vorig jaar samen met haar man om de 70ste verjaardag te vieren van de koning van Zweden.

 Sierlijke mantels

matilde13belga
©Belga

Mathilde en de rode loper: het is a match made in heaven. We zijn stiekem jaloers op deze mooie lichtblauwe mantel. Het hoedje van Daniela Schadt, de partner van voormalig Duitse president Joachim Gauck, heeft exact dezelfde kleur. Zouden ze dat afgesproken hebben?

Romantisch kantje

matilde15belga
©Belga

Stijlvol naar een galaconcert in Brussel? Dat doet Mathilde in haar bordeaux kanten jurk van Natan couture. Het boeketje doet haar outfit nog meer tot zijn recht komen.

 Feestmodus aan

matilde17belga
©Belga

Op onze Nationale feestdag op 21 juli verwacht je het misschien iets feestelijker, maar je kunt niet ontkennen dat ze schittert in deze jurk met drukke print. Het opvallende boeket is de kers op de taart.

Looks like a princes

matjilde6reporters
©Reporters

Dat Natan één van haar favoriete merken is, weten we al langer. Ook nu weer schittert ze in een Natan-ontwerp tijdens een diner in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Koninklijke modefamilie

mathilde18versiemetgezinbelga
©Belga

Het gebeurt niet zo vaak dat we een mooi kiekje te zien krijgen van het hele gezin (prins Emmanuel, prinses Eléonore, koningin Mathilde, koning Filip, kroonprinses Elisabeth en prins Gabriël). De mannen in kostuum en de vrouwen in een prachtig jurkje met de geliefde plooirokjes, groeten hun volk.

 Glamoureuze vlinders

mathilde19reporters
©Belga

Ook op deze foto straalt ze in een glamoureuze jurk. De foto werd gemaakt tijdens de eerste sessie van de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd in de Bozar in Brussel (2016). Het verplichte werk dat de pianisten speelden, heette “A butterfly’s dream”.  Haar jurk was volledig assorti.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Partner Content