5 tips tegen pluizig haar

Door De Redactie

Kroezelig en pluizig haar of een ontplofte coupe, kortom je haar ziet er niet uit als het geregend heeft. Wij geven je vijf manieren om je pluizig haar onder controle te krijgen.

Het meest vervelende bij regenweer zijn wel de gevolgen die de regen heeft op je haar. Je deed nochtans zo je best om je haar mooi te föhnen of stijlen. Maar daar ligt net het probleem.

Door je haar te drogen of te stijlen verbreek je de natuurlijke verbindingen in je haar. Wanneer je haar dan in contact komt met regen of een stevige wind, dan worden deze onnatuurlijke verbindingen verbroken waardoor je haar weer in haar oorspronkelijke coupe terecht komt.

Liever lang

Heb je [LINK_TEXT id=1]? Ga dan voor een coupe met lange lokken. Kort haar krult veel sneller dan lang.

Winterse lokken

Temperatuurswisselingen in de winter komen je [LINK_TEXT id=2] zeker niet ten goede. Koude en droge lucht zorgt ervoor dat de schublaag van je haar zich opent. Als je dan in een warme ruimte komt dan lekt het vocht in je haar gemakkelijk weg, met een kroezelige coupe als gevolg. Houd je [LINK_TEXT id=3] dus warm onder een leuke muts. Vermijd hierbij wel kunststoffen, want daarvan gaat je haar ook weer overeind staan.

Gebruik de juiste producten

Tegenwoordig zijn er genoeg producten op de markt die je kroezelig haar mee onder bedwang kunnen houden. Van conditioner tot serum, voor elk wat wils. Was je haar niet te veel en gebruik stylingproducten zonder alcohol, deze dingen drogen je haar enkel maar uit waardoor het nog moeilijker wordt om je haar onder controle te houden.

Houd je haar letterlijk in bedwang

De gemakkelijkste oplossing is waarschijnlijk om je haar letterlijk in te binden. [LINK_TEXT id=4] en vlechten zijn toch hipper dan ooit!

S.O.S. Kapper!

Als je echt een tijdje van je kroezelige haar af wil, kan je natuurlijk ook nog steeds naar de kapper voor een behandeling met keratine. Dit is echter niet de meest goedkope oplossing, maar je bent wel een aantal maanden verlost van je pluizige coupe.

Tekst: Caro Bohets

Partner Content