6 dingen die we geleerd hebben uit de looks van (mode)prinses Diana

Door Celine Werner

Dat Kate Middleton en Meghan Markle échte stijliconen zijn, kunnen we niet ontkennen. Maar dat ze zich continu laten inspireren door de tijdloze looks die prinses Diana vroeger gedragen heeft, steken ze niet onder stoelen of banken.

Hier zijn zes modelessen die zij, maar ook wij, van haar geleerd hebben:

6 iconische looks van prinses Diana

Mama aan de haal met papa’s kleren

Van losse t-shirts tot een petje of oversized blazer: het is nu nog steeds hip als je een kledingstuk draagt, waarbij het lijkt alsof je het uit de kleerkast van jouw vader gehaald hebt. Als je het goed combineert, tenminste! Diana deed het al in 1988. Het enige wat we de dag van vandaag aan deze look zouden veranderen? Dat we het bovenstuk in de broek zouden stoppen, en de laarzen zouden we vervangen door een paar sneakers.


Hélemaal relaxed

Een broek met een hoge taille in combinatie met een riempje? Yes please! Dat combineerde ze dan met een los hemdje, om het geheel een nonchalant effect te geven.


Mouwen: hoe groter, hoe beter

Met grote mouwen kun je snel de mist in gaan, door er bijvoorbeeld een veel te losse broek onder te dragen. Maar Diana wist hoe ze dit moest aanpakken: ze combineerder het met een strakke rok en riempje, en: klaar!


Matchy-matchy is niet altijd een nee-nee

Oké, meestal komt het wel wat fout over als je volledig dezelfde kleur — inclusief schoenen — draagt. Maar we moeten eerlijk toegeven dat Diana er hier wél mee wegkomt, niet?


Bij twijfel, draag een riem

Zie je weinig van je vormen en wil je de look een beetje meer cachet geven? Dan is een riem dragen een goed idee.


Volledig zwart

Een complete zwarte look is top als je maar weinig tijd hebt, en meteen de deur uit moet. Deze stijl is bovendien niet alleen makkelijk, maar het straalt ook enorm veel klasse uit.


Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Partner Content