6 ‘haarverfmythes’ die je niet moet geloven

Door Celine Werner

Weet jij nog waarom je begonnen bent met het kleuren van je haar? Verscheen er misschien zo hier en daar wat grijs vanaf je twintigste? Of misschien experimenteerde je gewoon graag? Wat het antwoord ook is, er circuleren altijd ‘haarverfmythes’. De onderste zes fabels zijn alvast niet waar! 

Mythe 1: wie z’n haar kleurt, heeft minder volume

Dat is zeker niet altijd waar. Soms integendeel zelfs. Bij een balayage zullen de haarschubben reageren op het product dat er gebruikt wordt om sommige lokken lichter te maken. En dat ‘brouwsel’ zorgt er net voor dat die schubben zullen ‘zwellen‘, met een volumineuzer effect tot gevolg.

Mythe 2: het kan erg schadelijk zijn

Ja, dat kan, maar enkel als je voor slechte producten opteert. Er zijn ook heel wat mogelijkheden op de markt die je haar voldoende beschermen. Kies dus voor een kapper die je vertrouwt, of informeer jezelf goed als je eigenhandig de uitdaging aangaat.

Mythe 3: je wenkbrauwen moeten exact dezelfde tint hebben als je haar

Eigenlijk is het beter dat er een verschil is, want dat contrast zorgt net voor een mooier en natuurlijker resultaat. PS Bij vrouwen met blond haar werkt die ‘disharmonie’ het best. Want geef nu toe: een blond kopje met donkere wenkbrauwen is dé ideale combinatie! Toch?

Mythe 4: Meteen in je douche kruipen na een haarkleuring kan geen kwaad

Het is aangeraden om dan zo’n 72 uur te wachten, alvorens je je lokken weer wast. Waarom? Dit is hoelang de haarschubben nodig hebben om volledig te sluiten, zodat de kleur langer blijft zitten. Let er wel op dat je hierna altijd een lauwe of koude douche neemt, want enkel zo zal je haar niet uitdrogen. PS: gaan zwemmen in een zwembad met chloor is dan gedurende twee weken geen goed idee.

Mythe 5: je haar kleuren kan wanneer je maar wilt

Heb je jouw lokken al bijna een week niet gewassen en zitten er nog restjes van bijvoorbeeld haarlak of wax in? Dan zal de kleur zich moeilijker kunnen hechten. Ideaal zou zijn dat je je haar maximum zo’n 24 tot 48 uur niet gewassen hebt, want de kans is dan kleiner dat er nog restanten aanwezig zijn, en de natuurlijke oliën zullen je hoofdhuid beschermen tegen mogelijke irritatie.

Mythe 6: Shampoo voor gekleurd bij de kapper kopen is geldverspilling

De ‘dure’ haarproducten van bij de kapper zijn echt wel hun geld waard. Het bespaart je niet alleen een extra bezoekje bij de haarstylist, omdat ze voorkomen dat je haarkleur te snel vervaagt, maar ze hydrateren ook jouw lokken.

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

Ook over haar:

Partner Content