© Getty Images

6 beautytips voor als je een felle lippenstift draagt

Door Jolien Thieleman

Draag jij graag een felle lippenstift om je lippen in de kijker te zetten? Deze tips zorgen ervoor dat hij extra mooi uitkomt.

Lang leve lippenstift

Lippenstift is niet voor niets één van de meest populaire beautyproducten. Zo’n kleurtje kan je beautylook instant transformeren en een mooie nadruk leggen op je lippen. Helemaal als je voor een fel kleurtje kiest!

Benieuwd naar hoe je lippenstift langer blijft zitten? Beautyredactrice en visagiste Jolien toont het je in deze video.

Opvallende lippenstift is een eyecatcher, dus wil je er uiteraard voor zorgen dat hij goed uitkomt. Enkele tips:

1. Scrub je lippen

Door je lippen te scrubben, gom je velletjes weg en zorg je voor een egale basis. Zo zal je lippenstift er mooier uitzien. Koop een kant-en-klare lipscrub in de winkel, of meng simpelweg wat fijne suiker met honing.

2. Kies de juiste kleur

Om een lipstick te kiezen die mooi bij je teint past, is het handig om de ondertoon van je huid bepalen en er vervolgens een kleurtje aan te koppelen.

  • Hou een stuk wit papier bij je gezicht. Lijkt je huid gelig? Dan heb je een warme ondertoon. Kies voor een lippenstift die ook een warme ondertoon heeft, zoals rood, oranje of geel. Lichtroze, oranjerood, koraal en perzikroze staan je bijvoorbeeld prachtig.
  • Als je huid eerder rooskleurig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Lippenstiften die hier mooi bij zijn, hebben eerder een paarse of blauwe ondertoon. Kleuren als vurig kersenrood, framboosrood, fuchsia, bessenpaars of pruim laten je huid het best tot z’n recht komen.
  • Lijkt je huid eerder grijzig, of merk je geen geel of roze op? Dan is je ondertoon neutraal en sta je in principe met eender welke lippenstift. Experimenteren is de boodschap.
  • Een bleke huid staat mooi met zachtrode en nude kleuren, terwijl een donkere of gebruinde huid mooi uitkomt bij donkerrood, fuchsia of koraal.

3. Breng een basislaag aan

Met een lippenpotlood je lippen omlijnen en inkleuren in dezelfde kleur dan je lipstick, zorgt voor een goede basislaag waar je lippenstift zich aan kan hechten. Zo blijft hij langer zitten en komt de kleur extra goed tot z’n recht.

Mag het voor jou wat sneller gaan? Kies dan voor een transparante lipprimer die je zoals een lippenbalsem aanbrengt. Die zal ervoor zorgen dat je lippenstift mooi op z’n plaats blijft zitten, zonder te vervagen of uit te lopen.

4. Gebruik de juiste tools

Een felle lippenstift vraagt wat precisiewerk. Uiteraard kun je ‘m rechtstreeks uit de verpakking op je lippen aanbrengen, maar is de punt niet meer scherp genoeg, dan kan het ook handig zijn om een kwastje te gebruiken. Lipstickpenselen zijn ultrafijn en hebben vaak een afgeronde punt, zodat je er heel makkelijk en precies mee kunt werken.

5. Corrigeer eventuele foutjes

Een kleine uitschuiver valt harder op als je een felle kleur op je lippen draagt.

  • Corrigeer met een wattenstaafje met wat make-upremover of micellair water. Veeg altijd naar de binnenkant, richting je lippen, om te vermijden dat je strepen maakt.
  • Of neem een beetje concealer op een wattenstaafje en werk foutjes zo weg.

6. Hou je make-up in balans

Leg je met een felle lippenstift de nadruk op je lippen, dan is het fijn om de rest van je make-up subtiel te houden. Knalroze lippenstift en felblauwe oogschaduw is wat te veel van het goede.

Onze favoriete felle lippenstiften

Unlimited Double Touch

Unlimited Double Touch

Unlimited Double Touch

€ 10,99  –  KIKO Milano

Shop het hier.

Rouge Fabuleux Lipstick

Rouge Fabuleux Lipstick

Rouge Fabuleux Lipstick

€ 16,99  –  Bourjois bij Di

Shop het hier.

TechnoSatin Gel Lipstick

TechnoSatin Gel Lipstick

TechnoSatin Gel Lipstick

€ 32,90  –  Shiseido bij ICI Paris XL

Shop het hier.

SuperStay Vinyl Ink Lipstick

SuperStay Vinyl Ink Lipstick

SuperStay Vinyl Ink Lipstick

€ 15,99  –  Maybelline New York bij Kruidvat

Shop het hier.

Scandalous Matte Lipstick

Scandalous Matte Lipstick

Scandalous Matte Lipstick

€ 4,99  –  Catrice bij Kruidvat

Shop het hier.

Locked Kiss Liquid Lipcolour

Locked Kiss Liquid Lipcolour

Locked Kiss Liquid Lipcolour

€ 36  –  M.A.C

Shop het hier.

Pep Talk Refillable Lipstick

Pep Talk Refillable Lipstick

Pep Talk Refillable Lipstick

€ 5 voor de hervulbare huls en € 11 voor de lipstick  –  The Body Shop

Shop de huls hier en de lippenstift hier.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content