Zo blijft je lippenstift langer zitten

Door Jolien Thieleman

Tenzij je voor een long lasting-formule kiest, kan je lippenstift doorheen de dag vervagen. Beautyredactrice en visagiste Jolien toont hoe je tóch zo lang mogelijk van je kleurtje geniet.

Lippenstift die lang blijft zitten

1. Scrub je lippen

Scrub je lippen voor een egale, zachte basis en om de bloedsomloop in je lippen te stimuleren. Je vindt kant-en-klare lipscrub in de winkel, maar je kunt het ook zelf maken door fijne suiker te mengen met honing.

2. Gebruik lipliner

Je lippen omlijnen in dezelfde kleur dan je lipstick zorgt ervoor dat hij aanzienlijk langer blijft zitten en dat de kleur extra goed tot z’n recht komt. Kleur je lippen helemaal in met het potlood vooraleer je de lipstick aanbrengt. Zo heeft het product een basis om zich aan te hechten.

Lipliner zorgt er bovendien voor dat je lippenstift minder snel uitloopt in de fijne lijntjes rondom je lippen. Wil je dit helemaal vermijden? Dan kun je een beetje concealer aan de buitenkant aanbrengen.

3. Breng lippenstift aan

Breng je lipstick aan: eerst in het midden van je onderlip, dan aan je cupidoboogje (het boogje van je bovenlip) en vervolgens de zijkanten van je lippen. Als je voor een opvallende kleur kiest, kun je eventueel een lippenpenseel gebruiken om heel precies te werken.

4. Poeder af

Neem een tissue en haal er één laagje papier af. Leg het over je lippen en poeder af met een transparant poeder om de kleur te fixeren.

5. Breng een extra laag lippenstift aan

Als je meer intensiteit wilt of niet houdt van de matte finish na het afpoederen, kun je nog een extra laagje lippenstift aanbrengen.

Videoproducer: Rien Delvaux • Camera en montage: Jill Verheyden • Tekst en productie: Jolien Thieleman

Bekijk ook deze beautyvideo’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!