Week van de Belgische Mode: 6x collecties met bekende gezichten

Week van de Belgische Mode: 6x collecties met bekende gezichten
© JBC, CKS

België is rijk aan getalenteerde designers die telkens weer prachtige stuks aanbieden. Daar horen dit najaar ook bekende gezichten als Dina Tersago en Kim Van Oncen bij: ze staken de creatieve handen uit de mouwen om mee nieuwe, 100% Belgische collecties te ontwerpen. Kijk maar mee!

1. Dina Tersago x JBC

Dina Tersago’s eerste zomercollectie bij JBC was een schot in de roos. Het is dan ook geen verrassing dat de ‘Boer zkt Vrouw’-presentatrice een tweede lijn op haar naam krijgt: eentje voor de herfst en winter deze keer, met warme kleuren zoals oudroze en kaki, streelzachte stoffen en comfortabele maar altijd elegante pasvormen. De collectie is zo ontworpen dat je de stuks eindeloos met elkaar kunt combineren.

De collectie is verkrijgbaar in de JBC-winkels en online.

2. Kim Van Oncen x JBC

JBC en Kim Van Oncen, actrice en boegbeeld van de Week van de Belgische Mode, sloegen de handen in elkaar voor een veelzijdige najaarscollectie vol stuks voor vrouwen met pit. De lijn bevat een waaier van items, van een stoere mini-jurk tot een pufferjas en elegante homewear. Een mix van trendy stuks voor de verschillende momenten in het dagelijks leven.

“Ik heb zelf dagelijks verschillende rollen die constant in elkaar overvloeien: mama, actrice, presentatrice, onderneemster,… Voor mij was het belangrijk om stuks te ontwerpen die in de verschillende aspecten van mijn leven passen“, vertelt Kim. “Daarom is de collectie naast mooi en elegant ook praktisch en comfortabel. De stuks kunnen erg vrouwelijk en feestelijk gedragen worden met een hak, maar ook praktisch en stoer met sneakers of boots.”

De collectie is verkrijgbaar vanaf eind oktober in alle JBC winkels en op de webshop.

3. Loredana Falone x CKS

Designer en onderneemster Loredana Falone zet een stap terug van haar duurzame merk Wearable Stories, maar de principes van het merk komen wel nog helemaal terug in haar samenwerking met CKS. De capsulecollectie laat zich typeren door ecologisch vervaardigde stuks in zachte stoffen, frisse kleuren en een vrouwelijk karakter.

“In de collectie zit een denim-capsule en knitwear-capsule die perfect onderling combineerbaar zijn”, aldus de vrouw van acteur Matteo Simoni. “Aangevuld met enkele layering-pieces en jurken is deze collectie perfect voor het herfstseizoen.”

De capsulecollectie is verkrijgbaar in de geselecteerde winkels van CKS en online.

4. Julie Vermeire x CKS

Een tweede collab bij CKS is met Julie Vermeire die een trendy capsulecollectie heeft ontworpen voor tieners. Ze haalde haar inspiratie voor deze collectie uit haar dagelijkse leven: kleding waarin ze zichzelf graag ziet en die ze zelf graag draagt.

De items zijn makkelijk onderling te combineren, zowel sportief als casual, en zijn vrouwelijk en erg draagbaar. Julie: “Ik ben fan van Belgische mode en ik vind het heel fijn om op deze manier ook mijn steentje bij te dragen aan lokaal en Belgisch kopen!”

De collectie is beschikbaar vanaf 21 oktober in de CKS-winkels en via de webshop.

5. Ellen Kegels x Mayerline

Sober, chic en empowerment: drie woorden die zowel Mayerline als het merk LN Knits van Ellen Kegels typeren. Ellen staat met haar breiwerk garant voor natuurlijke, kwalitatieve materialen en duurzaam design.

Samen met Mayerline ontwierp ze zes streelzachte items, telkens in verschillende kleuren, die superieur zijn in kwaliteit en járen meegaan. “Tijdloos breiwerk dat mooi combineert met de modecollecties van Mayerline zelf”, aldus Ellen. “Het zijn basisstukken die zowel gekleed als casual gedragen kunnen worden.”

De collectie is in een selectie van Mayerline-winkels en online verkrijgbaar.

6. Lauren Versnick x Diamanti Per Tutti

Een juweeltje om mee af te ronden is deze collectie van Lauren Versnick bij Diamanti Per Tutti. LAUVE – een samenvoeging van Lauren en Love – is bedoeld om alle vrouwen te inspireren. Elk stuk hint op speelse wijze naar naar de vleugels en klauwen van een feniks, die symbool staat voor het omarmen van nieuw gevonden kracht en moed.

“Juwelen hebben voor mij vaak een emotionele betekenis. Het liefst van al doe ik ze allemaal tegelijkertijd aan, maar het geheim schuilt zich in het combineren van fijne, tijdloze stuks en ware ‘statement pieces’. Daarom heb ik ook gekozen voor een mix van grote en kleine juwelen in mijn collectie”, legt Lauren uit.

De LAUVE-collectie is verkrijgbaar in de Diamanti Per Tutti-winkels en online.

Ook dit is Belgisch:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)