7x Belgische modemerken om te ontdekken

7x Belgische modemerken om te ontdekken

Ons land heeft op modevlak heel wat te bieden. Naast Belgische modemerken als Natan, Dries Van Noten en Essentiel, zijn er heel wat labels voor élke stijl en elk budget waar we trots op mogen zijn. Tijdens de Week van de Belgische Mode zijn deze 7 alvast de moeite om te ontdekken!

Marie Méro

Marie Méro is een eigentijds label dat fier is om Belgisch te zijn. Het brengt complete, kwalitatieve en comfortabele outfits om vrouwen van elke leeftijd en elk lichaamstype te doen stralen.

Extra leuk: om de Week van de Belgische Mode te vieren, slaan Marie Méro en Belgisch beautymerk SELF de handen in elkaar! De ‘Marie Méro x SELFbeautybag (€ 58) met allerlei verzorgingsproducten is van 11 tot en met 21 oktober uitzonderlijk hier en in de winkels te verkrijgen. Bij aankoop vanaf € 199 bij Marie Méro krijg je er eentje gratis.

Belgische modemerken

Jumpsuit (Marie Méro, € 189)

Wolvis

Het breigoedlabel Wolvis werd in 2013 gelanceerd door architect Griet Depoorter. De streelzachte sjaals en mutsen worden ontworpen in Gent en gemaakt door een klein familiebedrijf in West-Vlaanderen. Het vraagt misschien een kleine investering, maar de stuks zijn van zo’n hoge kwaliteit dat je er jaren plezier van hebt.

Belgische modemerken

Sjaal (€ 109) en muts (€ 49), beiden bij Wolvis.

Mieke Dierckx

Mieke Dierckx komt uit het pittoreske Westerlo. De handtassen die ze ontwerpt, zijn geïnspireerd op architectuur: ze zijn strak en speels, werelds en bovenal van topkwaliteit, wat je ook ziet. Met één van deze handtassen heb je (letterlijk) een Belgisch superstuk in handen.

Belgische modemerken

Handtas (Mieke Dierckx, € 345).

Wearable Stories

Bij Wearable Stories draait alles rond modieuze, kwalitatieve, duurzame mode. Oprichtster Loredana Falone vond haar inspiratie op vakantie in Bali en dat zie je ook terug in de collecties van het merk. Ze is ervan overtuigd dat elk kledingstuk een verhaal vertelt.

Afbeeldingsresultaat voor Wearable stories

Broek (Wearable Stories, € 119).

Xandres

Xandres bestaat al sinds 1927 en heeft ondertussen twee uitbreidingslijnen: Xandres Gold en Xandres Studio. Het merk is geïnspireerd voor en door vrouwen die houden van stijl en kwaliteit.

Speciaal voor oktober borstkankermaand wil het modehuis haar steentje bijdragen met de lancering van een exclusieve, roze sjaal. Per verkocht exemplaar gaat 10 euro naar Think Pink.

Belgische modemerken

Think Pink-sjaal (Xandres, € 89).

Mayerline

Mayerline is ondertussen een gevestigde waarde in de Belgische modewereld. In 2016 bracht het modehuis een zustermerk uit: Améline, een lijn die staat voor een frisse ongedwongenheid. De kledingstukken van zowel Mayerline als Améline geven de vrouw van vandaag een boost in het zelfvertrouwen.

Jurk (Mayerline, € 189).

CKS

CKS staat bekend om haar prachtige prints, kleuren en kwaliteit. De kleding is toegankelijk en stijlvol, met stuks die je moeiteloos kunt combineren volgens je eigen stijl. Naast een vrouwencollectie, ontwerpt CKS ook voor mannen en kinderen.

Broek (€ 79,99) en trui (€ 69,99), beiden bij CKS.

Benieuwd naar meer?

Zoveel Belgische modemerken, zoveel inspiratie! Op ikkoopbelgisch.be vind je meer dan 600 Belgische mode-, accessoire- en woonmerken. Perfect om verder op ontdekkingstocht te gaan!

Coverbeeld: Marie Méro (€ 79 voor vergelijkbare top en € 169 voor de rok).

Meer modenieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)