Dit zijn dé brillentrends van het moment

Dit zijn dé brillentrends van het moment

Heb je een nieuwe bril nodig, of wil je een extra exemplaar om eens te kunnen afwisselen? Er zijn zóveel modieuze brillen dat het lastig wordt om te kiezen. Laat je inspireren door de trends van het moment!

1. Transparant

Je ziet ze overal opduiken, de transparante brillen. Je hebt ze in heel wat kleuren en modellen, maar waar je ook voor kiest: met een transparant montuur heb je minder contrast tussen je bril en je huid, waardoor je een zachte uitstraling krijgt.

Afbeeldingsresultaat voor pierce metal temple golden brown

Pierce Metal Temple – Golden Brown’ van Ace & Tate, € 98 voor het montuur + enkelvoudige glazen.

2. Fijn metaal

Deze trend draait volledig rond ‘hoe fijner, hoe beter’. Helaas minder geschikt voor brillendragers met een zwaardere sterkte, maar wél erg mooi als je glazen niet te veel moeten worden verdund. Een regelrechte hit, vooral in het koper of goud!

Afbeeldingsresultaat voor komono Dexter Matte Gold

Dexter Matte Gold‘ van Komono, bij de opticien of Komono-winkel.

3. Twee kleuren

Kun je niet kiezen tussen verschillende kleuren? Dan is de tweekleurige bril misschien iets voor jou. Hij bestaat in alle vormen en maten: voor ieder wat wils! De kleuren van dit exemplaar lopen zacht in elkaar over, maar je hebt ook monturen waarbij het kleurverschil duidelijker zichtbaar is.

Althea Canyon‘ van Komono, bij de opticien of Komono-winkel.

4. Semi-randloos

Montuur bovenaan en glas onderaan: deze bril wordt steeds populairder! Het geeft een sterke blik, zonder vrouwelijkheid uit het oog te verliezen: de zachtheid van je ogen en wangen worden zo mooi in de verf gezet.

Watson‘ van Odette Lunettes, € 199 voor het montuur.

5. Cateye

De cateye, een bril met ronde onder- en puntige bovenkanten, maakt volledig z’n comeback. Supervrouwelijk, zeker in combinatie met een zachte kleur als bruin. Let wel op met een zwart cateyemontuur: je blik kan zo snel te hard worden.

Binôche, bij de opticien.

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)