Dit zijn dé brillentrends van het moment

Dit zijn dé brillentrends van het moment
Getty Images

Een bril is meer dan een montuur alleen. Naast een broodnodig accessoire, is het ook een modieus item waarmee je je persoonlijkheid kunt uitdrukken en je uitstraling kracht kunt bijzetten. Ben je nog op zoek naar een nieuw exemplaar? Uit deze brillentrends van het moment is het alvast moeilijk kiezen.

1. Pastel power

Een trend zo zacht als de lente, dat moét er wel eentje met pastelkleuren zijn. Dit seizoen vind je monturen van mintgroen tot zachtroze, dikwijls transparant, en erg vrouwelijk: de zachte kleuren geven minder contrast tussen je bril en je huid, waardoor je een lichte, luchtige uitstraling krijgt.

Ace & Tate, vanaf € 100 inclusief glazen op sterkte.

2. Less is more

Deze minimalistische trend draait volledig rond ‘hoe fijner, hoe beter’. Denk maar aan brillen met fijne lijnen, subtiele kleuren en eenvoudige designs, met tóch af en toe een twist. Een regelrechte hit, vooral met koperen, gouden of zilveren accenten!

Binôche, verkrijgbaar bij de opticien.

3. Een streepje creativiteit

Niets mis met een ronde of rechthoekige bril, maar wie z’n creativiteit of persoonlijkheid nog ietsje meer wil uiten, kan kiezen voor een meer gewaagd montuur. Brillen die wat meer opvallen door hun vele hoekjes en kantjes staan verrassend mooi en geven je look een modieuze toets.

Komono, verkrijgbaar bij de opticien.

4. Retro

Vintage is hip in modeland, en een bril in dezelfde stijl mag daarbij niet ontbreken. Retrobrillen herken je aan grote monturen, dikke randen, strakke lijnen en stevig materiaal dat gerust mag opvallen. Maar er zijn ook brillen die iets ingetogener zijn, zoals het klassieke aviator-model.

 

Neubau, verkrijgbaar bij de opticien.

5. Brillen met een blauwfilter

Deze laatste trend komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Het afgelopen jaar spendeerden we heel wat tijd achter een scherm, wat een grote impact kan hebben op de gezondheid van onze ogen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een blauwlichtfilter als ze een bril uitzoeken. Dat kan als aanvulling op je glazen met sterkte, maar ze zijn ook ongecorrigeerd beschikbaar.

Antwerp Avenue, € 59.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)