© Getty Images

Dit zijn dé brillentrends van het moment

Door Jolien Thieleman

Een bril is veel meer dan een montuur alleen. Naast een broodnodig accessoire, is het een mode-item waarmee je je persoonlijkheid kunt uitdrukken en je uitstraling kracht kunt bijzetten. Ben je nog op zoek naar een nieuw exemplaar? Uit deze brillentrends is het alvast moeilijk kiezen!

5 brillentrends

1. Geometrie

Geometrische monturen zijn al even populair, maar treden de komende seizoenen helemaal op de voorgrond. Denk aan onverwachte vormen ‘met een hoekje af’, zoals zeshoekige brilglazen, maar ook aan verfijnde geometrische vormen zoals een ovaal of rond frame. Brillen met metallic details doen het bij deze trend extra goed.

Unofficial bij Pearle

2. Cat eye

Een echte eyecatcher is het, zo’n cat eye-montuur die naar boven iets hoger en spitser toeloopt. De tijdloze vorm uit de jaren ’50 voegt een vleugje retro toe aan je look en straalt elegantie uit.

brillentrends

Vogue bij Pearle

3. Aardetinten

Geïnspireerd op de kleuren van de natuur vind je heel wat aardse tinten zoals diepe bronskleuren, olijfkleuren en terracotta. Warme kleuren die zorgen voor een zachte, natuurlijke uitstraling in je gezicht!

Pierce Large bij Ace & Tate

4. Oversized

Niets mis met een kleine en fijne bril, maar wie z’n creativiteit of persoonlijkheid volop wil uiten, kan kiezen voor een meer opvallend montuur. Oversized brillen kunnen een verrassend leuk en trendy effect geven, en monturen die ook hoekjes, kantjes of een print bevatten, zorgen voor een extra modieuze toets.

brillentrends

Otis Punch bij Komono

5. Spelen met kleur

Bekijk het leven eens door een roze bril! Of door een andere kleur, want kleur is supertrendy, van zachte tinten tot felgekleurde monturen met gewaagde contrasten en gedurfde patronen. Een fijne manier om meer kleur toe te voegen aan je look en om subtiel een statement te maken.

brillentrends

ba&sh bij Grand Optical

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content