Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Dit zijn dé brillentrends van het moment

Door Jolien Thieleman

Een bril is meer dan een montuur alleen. Naast een broodnodig accessoire, is het ook een modieus item waarmee je je persoonlijkheid kunt uitdrukken en je uitstraling kracht kunt bijzetten. Ben je nog op zoek naar een nieuw exemplaar? Uit deze brillentrends is het alvast moeilijk kiezen.

5x brillentrends

1. Transparant

Dit seizoen vind je transparante monturen van wit tot mintgroen en zachtroze, om je gelaatstrekken mooi in de kijker te zetten: de zachte kleuren geven minder contrast tussen je bril en je huid, waardoor je een lichte, luchtige uitstraling krijgt.

Ace & Tate Glasses | rond acetaat in Doorzichtig

Ace & Tate, vanaf € 110 inclusief glazen op sterkte.

2. Metaal

Brillen met een metalen montuur zijn al jaren in trek, en ook dit seizoen zijn ze weer in de collecties terug te vinden. Deze minimalistische trend draait volledig rond ‘hoe fijner, hoe beter’, met dunne lijnen, subtiele kleuren en koperen, gouden of zilveren accenten. Een regelrechte hit!

Binôche, verkrijgbaar bij de opticien.

3. Randloos

Met een bril zonder rand of eentje die half-randloos is, maak je een subtiel statement. De brillen worden dikwijls gemaakt met fijne monturen en bevatten verder weinig tot geen details, om zo een mooi geheel te creëren met je gelaat. Less is more!

Front DbyD DbyD DBOF5055 GL00 54/18 Zilver

DbyD, vanaf € 120 bij Pearle.

4. Oversized

Niets mis met een kleine en fijne bril, maar wie z’n creativiteit of persoonlijkheid volop wil uiten, kan kiezen voor een meer opvallend montuur. Oversized brillen kunnen een verrassend leuk en trendy effect geven, en monturen die ook hoekjes, kantjes of een print bevatten, zorgen voor een extra modieuze toets.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Komono, verkrijgbaar bij de opticien.

5. Brillen met een blauwfilter

We brengen heel wat tijd door achter een beeldscherm, wat een impact kan hebben op de gezondheid van onze ogen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een blauwlichtfilter als ze een bril uitzoeken. Dat kan als aanvulling op je glazen met sterkte, maar ze zijn ook ongecorrigeerd beschikbaar. Zo’n filter biedt meer comfort, waardoor je ogen minder snel vermoeid worden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Antwerp Avenue, € 59.

Handig en duurzaam

Wist je dat brildragers gemiddeld 3,8 jaar met dezelfde bril rondlopen? Dat is best een lange tijd als je bedenkt dat je ogen voortdurend veranderen. Een jaarlijkse oogmeting is aangeraden, maar wordt vaak uitgesteld omdat een nieuwe bril vaak een hap uit het budget betekent. En bovendien is het niet zo duurzaam.

Daar heeft de Vlaamse startup Glazoo iets op gevonden: via de website bestel je vanaf 75 euro eenvoudig en snel nieuwe glazen voor een bestaand montuur. Vervolgens stuur je het montuur (kosteloos) op naar Glazoo waar de nieuwe glazen professioneel worden geplaatst, ongeacht het merk.

Met dit concept biedt Glazoo een milieubewuste oplossing voor monturen die anders weggegooid zouden worden. “Het is onze missie om brildragers de kans te geven om op een laagdrempelige manier hun ogen regelmatig te laten nakijken en hun glazen te vervangen”, zegt Justine Brabanders, co-founder. Meer info vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content