Dit zijn dé brillentrends van het moment

Dit zijn dé brillentrends van het moment
Getty Images

Een bril is meer dan een montuur alleen. Naast een broodnodig accessoire, is het ook een modieus item waarmee je je persoonlijkheid kunt uitdrukken en je uitstraling kracht kunt bijzetten. Ben je nog op zoek naar een nieuw exemplaar? Uit deze brillentrends van het moment is het alvast moeilijk kiezen.

1. Transparant

Transparante brillen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, en dat blijft voorlopig nog even zo. Je hebt ze in heel wat kleuren en modellen, maar waar je ook voor kiest: met een transparant montuur heb je minder contrast tussen je bril en je huid, waardoor je een lichte, luchtige uitstraling krijgt.

Vooral pastelkleurige brillen zijn erg populair in deze trend. Je vindt ze van mintgroen tot zachtroze, en ze zijn erg zacht en vrouwelijk. Perfect als aanvulling op je lente- of zomeroutfit.

bril trend

Ace & Tate, vanaf € 98 inclusief glazen op sterkte.

2. Fijn metaal

Deze minimalistische trend draait volledig rond ‘hoe fijner, hoe beter’. Het is misschien wat minder geschikt voor brildragers met een zwaardere sterkte, maar wél erg mooi als je glazen niet te veel verdund moeten worden. Een regelrechte hit, vooral met koperen, gouden of zilveren accenten!

bril trends 2020

Neubau, verkrijgbaar bij de opticien.

3. Hoekjes en kantjes

Hoewel ronde en rechthoekige brillen nog steeds helemaal in zijn, worden ook iets gewaagdere monturen populairder. Brillen die wat meer opvallen door hun vele hoeken en kanten staan verrassend mooi en geven je look een modieuze toets.

brillen trends 2020

Komono, verkrijgbaar bij de opticien.

4. Uit de jaren ’70

The seventies are back! Met vintage brillen met grote monturen, dikke randen, strakke lijnen en stevig materiaal dat gerust mag opvallen. Vooral oranje, paars en bruin zijn kleuren die je vaak terugvindt in deze trend.

brillentrends 2020

Komono, verkrijgbaar bij de opticien.

5. Breed bovenaan, smal onderaan

Deze laatste trend is een mooie variatie op de semi-randloze brillentrend van vorig jaar. Een bril die een beetje breder bovenaan, en wat smaller onderaan is, geeft je een sterke blik zonder vrouwelijkheid uit het oog te verliezen: de zachtheid van je ogen en wangen worden zo mooi in de verf gezet.

brillentrends

Binôche, verkrijgbaar bij de opticien.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)