7x feestkapsels voor kort haar

7x feestkapsels voor kort haar

Ook met kort haar kun je verrassend uit de hoek komen tijdens de feestdagen. Pittig naar achteren, elegant met een krul of warrig elegant: laat je inspireren door deze mooie én makkelijke feestkapsels voor kort haar.

Deze kapsels voor korte lokken zijn makkelijk genoeg om zelf uit te proberen, en wees maar zeker: die complimentjes zullen niet achterwege blijven. Deze feestdagen laat je je van je meest glamoureuze kant zien!

PS Blijken je lokken toch ietsje langer te zijn? Klik dan zeker even door naar deze feestkapsels voor halflang haar.

De mooiste feestkapsels voor kort haar:

Pittig elegant

Dit kapsel is lekker stoer, maar toch erg vrouwelijk. En helemaal niet moeilijk te maken! Probeer maar:

 1. Borstel je haar en ga er eventueel met de stijltang door zodat je lokken mooi glad zijn.
 2. Neem je voorste lokken en toupeer ze lichtjes. Dat doe je door je haren langs de achterkant tegen de richting in te kammen. Om meer volume in je haar te brengen, kun je een beetje volumepoeder of -spray gebruiken.
 3. Haal de lokken naar achteren en zorg ervoor dat je haren netjes achter je oor zitten.
 4. Ga nog eens lichtjes met een borstel over je haren om uitspringende haartjes mooi in de plooi te leggen. Fixeer met flink wat haarlak.

 

Warrig staat net

Niet elk kapsel hoeft tot in de puntjes gepolijst en afgewerkt te zijn, want ook een warrig kapsel staat geweldig tijdens de feestdagen.

 1. Was je haren, knijp er wat volumemousse in en blaas ze droog zodat je lokken zoveel mogelijk naar voren liggen. Hou de haardroger hiervoor achteraan je hoofd en blaas naar voren.
 2. Verstuif flink wat textuurspray (of een transparante droogshampoo) in je haar om je lokken meer ‘body’ te geven en ga er stevig met je vingers door, tot elk plukje ligt zoals je ‘t wilt. Zorg er wel voor dat je lokken aan je oren netjes zijn weggestopt.
 3. Werk eventueel af met een lichte laag haarspray. Gebruik niet te veel, want het is niet de bedoeling dat je haren stijf aanvoelen.

 

Mooi met een zijscheiding

Zijn je haren vooraan een beetje langer? Probeer dan zeker dit ultravrouwelijke kapsel dat je gelaatstrekken mooi naar voren doet komen.

 1. Was je haren, knijp wat volumemousse in je voorste lokken en föhn ze naar achteren. Maak hiervoor een draaibeweging met een grote, ronde borstel.
  Tip: je kunt ook een krultang gebruiken.
 2. Verdeel een klein beetje fixerende wax tussen je handen en ga ermee door je haren. De wax zorgt er ineens voor dat uitspringende haartjes mooi in de plooi blijven liggen.

 

Keurig in de krul

Niets zo feestelijk dan een leuke schwung in je haren! Zo ga je te werk:

 1. Gebruik flink wat volumepoeder of -spray om meer volume en textuur in je haren te brengen.
 2. Krul je haren. Ga er met je vingers door zodat ze wat nonchalanter zijn.
 3. Toupeer de lokken achteraan je hoofd. Dat doe je door je haren lichtjes tegen de richting in te kammen.
 4. Leg je lokken in de plooi en ga er eventueel nog eens lichtjes met je borstel over om uitspringende haartjes weg te werken.
 5. Vernevel een lichte laag haarspray om je kapsel te fixeren.

 

Met een extraatje

Weinig moeite, groots effect! Met een diadeem of haarband geef je je kapsel een mooi extraatje.

 1. Gebruik wat volumepoeder of -spray om meer volume en textuur in je haren te brengen. Krul of toupeer je haar eventueel een beetje, maar dit is geen must.
 2. Haal je haar naar achteren door er met je vingers door te gaan. Je kunt ook een borstel gebruiken, maar dan ziet het eindresultaat er iets gepolijster uit.
 3. Stop de diadeem of haarband in je lokken. Een diadeem blijft vanzelf zitten, terwijl je een haarband op z’n plek kunt houden met schuifspeldjes achteraan je hoofd.
 4. Trek enkele plukjes los voor een nonchalanter resultaat.

 

Doe de twist

Dit kapsel ziet er misschien iets moeilijker uit, maar met een beetje handigheid, heb je ‘t zo onder de knie.

 1. Spray wat textuurspray in je lokken. Leg je haar in een zijscheiding en stop de kortere stukjes netjes achter je oren.
 2. Verdeel je haar vanaf de scheiding in drie stukken, zodat je vooraan twee smallere stroken hebt. Pin ze apart om makkelijker te kunnen werken.
 3. Draai de haren van de voorste strook naar achteren. Neem telkens een stukje bij zodat je een getwist effect krijgt. Pin vast net achter je oren.
 4. Doe hetzelfde voor de strook erachter.
 5. Trek de haren een beetje losser zodat je kapsel meer volume krijgt.
 6. Toupeer de achterkant van je haren lichtjes of gebruik wat volumespray- of poeder. Kam je haren lichtjes naar achteren.
 7. Fixeer de getwiste lokken met flink wat haarspray.

 

Blikvangers in je haar

Haal een aantal feestelijke speldjes in huis en probeer dit kapsel uit.

 1. Gebruik wat volumepoeder of -spray om meer volume en textuur in je haren te brengen. Leg je haar in een zijscheiding.
 2. Neem je voorste lokken en maak een draaibeweging naar achteren. Pin vast met schuifspeldjes.
 3. Vernevel een lichte laag haarspray om je kapsel te fixeren.

 

Schitterende feestdagen

Nog op zoek naar die éne ideale feestoutfit? Surf dan zeker even naar dit artikel, waar we je graag inspireren met de mooiste feestmode onder de 50 euro. Shoppen maar!

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)