11x de mooiste kapseltrends voor het najaar

11x de mooiste kapseltrends voor het najaar
Getty Images

Nu de zomer stilaan op z’n einde loopt, doen we graag volop inspiratie op voor de herfst. Ook voor ons haar! Boek maar al een afspraak bij de kapper, want dit zijn dé hipste kapseltrends voor het komende seizoen.

11x knappe kapseltrends voor de herfst

1. Viva volume

Of je nu lang of kort haar hebt: ga deze herfst voor volume! En daar hoef je niet altijd voor naar de kapper te gaan. Droog je haar bijvoorbeeld ondersteboven en gebruik een volumepoeder voor een wauw-effect, of ga aan de slag met een borstel en kam je lokken lichtjes tegen.

2. Nonchalant half opgestoken

Vooral modehuis Chanel pakte tijdens de modeweken uit met deze Parijse, ‘je ne sais quoi’-haartrend: het half opgestoken kapsel, waarbij je de voorste lokken achteraan je hoofd vastspeldt. Niet erg strak en afgewerkt, maar net heel nonchalant met een aantal lokjes die je gezicht omlijsten.

3. De bandana

Tijdens de modeweken verschenen er heel wat modellen met een hippe bandana in hun haren. Probeer er zeker ook eens eentje: draag ‘m klassiek over je hoofd gebonden, of wikkel ‘m rond een paardenstaart of knotje voor een meer subtiele interpretatie van deze trend.

4. Zachte golven

Strakke krullen maken plaats voor meer naturelle, zacht golvende lokken. Heb je ze niet van nature? Ga dan aan de slag met een brede krultang. Krul elke lok afwisselend in de andere richting en borstel ze uit.

5. De middenscheiding

De middenscheiding doet je er chic en gesofisticeerd uitzien, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Deze haarstijl is mooi bij zowel steil als krullend haar, én je hoeft er geen drastisch bezoek aan de kapper voor te brengen. Ideaal om thuis eens uit te proberen.

6. De diepe zijscheiding

Liever geen middenscheiding? Kies dan eens voor een zijscheiding. Die was vorig jaar al immens populair, maar nu kun je nóg een stapje verder gaan. Dit najaar maak je de zijscheiding extra diep en stop je de lokken netjes achter je oren. Mooi, want dat benadrukt je ogen en jukbeenderen.

7. De lage paardenstaart/knot

Makkelijk en ultra-elegant zijn ze, de lage paardenstaarten en knotjes. Kam je haren netjes naar achteren, draai je lokken in een knotje of wikkel een pluk haar rond het elastiekje van je paardenstaart en steek ‘t vast met een schuifspeldje. Haarspray zorgt ervoor dat alles mooi blijft zitten. Makkelijker kan bijna niet!

8. De hoge knot

Geen fan van de lage knot? Haal ‘m dan omhoog, met je haren strak naar achteren gekamd. Niet zo ideaal als je een muts wil opzetten op frisse herfstdagen, maar wél heel stijlvol en vrouwelijk, want je zet er je mooie gelaatstrekken mee in de kijker.

9. Back to the fifties

Hoe meer glamour, hoe beter! Dat is althans waar deze haartrend voor staat. De typische Hollywoodglamour van de jaren ’50 komt helemaal terug, met klassieke gewatergolfde lokken, korte kapsels en véél haarspray.

10. Vlechtjes

Dit najaar krijgen we ook heel wat vlechtwerk te zien. Vlechtjes zijn nog steeds helemaal hip: ze schitteren als detail in een opsteekkapsel of ze worden netjes ingevlochten. Het vraagt misschien een beetje oefenwerk, maar het resultaat mag er zeker zijn!

11. De diadeem

Toegegeven: deze trend is voor interpretatie vatbaar. Tijdens de modeweken werden diademen veelal ondersteboven gedragen, maar je kunt het haarjuweeltje ook perfect bovenaan op je hoofd in de kijker zetten. Leuk bij zowel opgestoken kapsels als loshangende, vloeiende lokken. Al een ideetje voor de feestdagen, misschien?

Meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)