9x de mooiste kapseltrends voor het najaar

9x de mooiste kapseltrends voor het najaar
Getty Images

De herfst en winter staan garant voor gezelligheid. En voor nagelnieuwe trends, want ook voor de komende seizoenen werd weer heel wat moois gespot. Van beauty tot mode, en nu ook je haar: dit zijn de allermooiste kapseltrends voor het najaar!

9x knappe kapseltrends voor het najaar

1. De lage paardenstaart

De lage paardenstaart, netjes gestyled met een twist, is hét kapsel van het najaar. Je draagt het dan ook van casual tot chic en je kunt er zóveel kanten mee uit: denk maar aan een volumineuze of net strakke staart, sluik of krullen, met of zonder accessoire. Onze tip? Maak je paardenstaart vast met een haarrekker en wikkel een plukje haar rond het elastiekje om het te verbergen. Maak onderaan vast met een schuifspeldje.

2. Strak en glad

Hou alvast je haarmousse en -lak in de aanslag: de meest gesofisticeerde trend is ongetwijfeld deze, waarbij je haar strak en glad naar achteren wordt gekamd en wordt verzameld in een knotje of paardenstaart.

3. Opvallende highlights

Hoewel een natuurlijk ogende balayage nog steeds volop in trek is, mag het de komende herfst ook wel wat opvallender. Highlights mogen meer naar voren komen, met dikke lokken en bleke kleuren. Vooral als de rest van je coupe een stuk donkerder is, valt deze trend des te harder op.

4. De middenscheiding

De middenscheiding is here to stay. Deze haarstijl is mooi bij zowel steil als krullend haar, en je hoeft er geen drastisch bezoek aan de kapper voor te brengen. Ideaal om thuis eens uit te proberen.

5. De pony

In het voorjaar waren curtain bangs, een pony die iétsje langer is en je gezicht ‘als een gordijn’ omlijst, nog helemaal hip. Maar volgens de catwalks mag hij dit seizoen weer wat statiger en rechter worden geknipt, met een strak uitziende pony als resultaat. Mooi, want je ogen en jukbeenderen worden zo extra in de verf gezet.

6. Nonchalante knot

Maak plaats voor een portie romantiek met de nonchalante lage knot! Een kapsel dat er moeilijk uitziet maar dat eigenlijk niet is (kijk maar naar deze video). Een strakke knot maak je makkelijk nonchalanter door wat plukjes los te trekken en eventueel een losse slag in je haren te leggen.

7. De lange bob

Had je al een bob tot op je schouders en maakte je iéts te laat een afspraak bij de kapper? Perfect, want dan ben je helemaal mee met deze haartrend! De langere bob is een paar centimeter langer en wordt vooral ultrasluik gedragen, maar is ook erg mooi met krullen of meer textuur.

8. Natuurlijke golven

Deze trend draait volledig rond de natuurlijke golven in je haren. Laat ze zegevieren met een verzorgende, lichte haarolie die glans en verzorging biedt. Heb je sluik haar van nature? Ga dan aan de slag met een brede krultang. Krul elke lok afwisselend in de andere richting en borstel ze lichtjes uit.

9. Haaraccessoires

Haarbanden, diademen, sjaaltjes, hoeden, speldjes… Ze passeerden allemaal de revue op de najaarscatwalks. Accessoires met een vleugje retro waren daarbij extra populair. Om volop mee te experimenteren!

Meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)