Getty Images

7x dingen die een kapper nooit zou doen bij zijn eigen haar

Door Isabelle Ignoul

We vragen onze kappers meermaals om advies over onze lokken, maar heb je je ooit al eens afgevraagd hoe ze hun eigen haar behandelen? Dit zijn de no go’s van professionals:

Vergeten je haren uit te borstelen

Het is superbelangrijk om elke dag je haren uit te borstelen, zeker als je langere lokken hebt. Anders geraakt je haar snel in de war, wat kan leiden tot afgebroken en gespleten haarpunten.

Wasbeurt zonder haarmasker

Een extra verzorging of een haarmasker na elke shampoobeurt maakt je haren weer gezond en glanzend. Snel een vet kopje? Gebruik het dan niet na elke wasbeurt, maar bijvoorbeeld 1 à 2 keer per week.

Styling-tools gebruiken op vochtig haar

Een stijl- of krultang is echt uit den boze wanneer je haren nog niet volledig droog zijn. Het beschadigt het haar aanzienlijk.

Op een katoenen kussensloop slapen

Katoenen kussenslopen trekken het vocht uit je haar en ze veroorzaken ook wrijving, waardoor het kan afbreken. Opteer bijvoorbeeld liever voor zijde.

Vergeten te exfoliëren

Af en toe je hoofdhuid ontdoen van schilfers en dode huidcellen is een must, want een mooie haardos begint o.a. bij een gezonde hoofdhuid. Een goed product hiervoor is natuurlijk essentieel.

Sulfaten en siliconen gebruiken

Het is algemeen bekend dat sulfaten en siliconen in haar- en verzorgingsproducten uiterst schadelijk zijn. Kies liever voor een shampoo met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Geen hittebeschermer gebruiken voor het brushen

Ook hitte is erg schadelijk voor je pasgewassen haar. Gebruik daarom een leave-in product alvorens je enthousiast begint te brushen.

Topproducten voor je haar

100% plantaardige shampoo

haar

Rahua Classic Shampoo, € 36. Shop hier.

Intens hydrateren

haar

Moroccanoil Weightless Hydrating haarmasker, € 15,60. Shop hier.

Hallo gezonde hoofdhuid

haar

Deep Micro-exfoliating Scalp Treatment, € 22. Shop hier.

 

Meer haar-nieuws:

 

Partner Content