Getty Images

9x modetips om optisch groter te lijken

Door Jolien Thieleman

Ben je klein van gestalte, maar zou je er graag optisch een paar centimeters bijtoveren? De juiste kleding kan wonderen doen! Dit knappe staaltje gezichtsbedrog doet je in een mum van tijd groter lijken.

1. Kies voor een flared jeans

Een jeans die iets wijdere pijpen heeft en netjes over je schoenen valt, zorgt ervoor dat je benen langer lijken en je optisch een paar centimeter groter bent. Kies voor de juiste pasvorm: een flared jeans mag mooi aansluiten aan je billen en onderaan wat wijder uitlopen.

optisch groter

Flared jeans, VERO MODA, € 39,99 € 19,95

2. Een tien voor de taillebroek

Met een high waisted broek zet je je taille in de verf en laat je je benen extra lang lijken. Belangrijk is dat je je bovenstuk in je broek stopt en zachtjes laat bloezen, om zo een zandloperfiguur te creëren en groter te lijken.

groter lijken

Losse broek, LolaLiza, € 35,99

3. Ga voor kleur op kleur

Een outfit in dezelfde kleur geeft de illusie van een verticale lijn, en dat zorgt optisch voor extra centimeters. Prints doen je vaker kleiner lijken, dus kies vooral voor effen kleuren.

groter lijken

Mango, € 29,99 voor de blouse en € 49,99 voor de broek

4. Kies voor een lange rok

Veel petite vrouwen denken dat ze beter geen lange rok dragen, maar niets is minder waar. Als je voor de juiste snit kiest, zul je net langer en slanker lijken. Ga voor een rok die nét tot boven je enkel valt en draag ‘m in je taille voor een extra lang effect.

groter lijken

Rok, C&A, € 29,99 € 14,99

5. Zorg voor verticale lijnen

Verticale lijnen leiden je oog van boven naar beneden en doen je optisch langer én slanker lijken.

optisch groter

Blouse, ONLY, € 34,99

6. Kies voor een V-hals

Blouses met een V-hals leiden de blik verticaal af naar je bovenlichaam en zorgen voor een verlengend effect. Dit in tegenstelling tot bovenstukken met een gesloten hals, die eerder de aandacht vestigen op je schouders. Een V-hals zorgt er dus mee voor dat je groter lijkt.

optisch groter

Jurk, Paprika, € 84,99

7. Haal je hakken uit de kast

Evident, maar effectief: hakken toveren er (letterlijk) een aantal centimeters bij. Bovendien krijg je een elegant silhouet en lijken je benen slanker. Geen fan van hakken? Probeer dan sleehakken: die brengen dezelfde voordelen met zich mee, maar zitten dikwijls een pak comfortabeler.

optisch groter

Sandalen, UNISA, € 109,95 € 96,95 bij Omoda

8. Kies voor laag uitgesneden schoenen

Kies, indien mogelijk, voor schoenen die een deel van de bovenkant van je voet laten zien. Dat zorgt voor een verlengend effect. En al helemaal als je voor schoenen in een nude tint kiest, want dan lijken je benen extra lang!

optisch groter lijken

Mocassin, Tamaris, € 79,95

9. Combineer lange accessoires

Accessoires die iets langer komen, zoals een sjaaltje of een lange halsketting, creëren een verticale lijn waardoor je meteen groter lijkt.

optisch groter lijken

Lange halsketting, Victoria, € 59,90

Meer modetips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content