Lezeressen op hun mooist: voor & na

Door De Redactie

Een stralende teint, volle lippen en sprekende ogen: dit zijn dé trucjes van Libelle-visagisten Laura en Palmira.

Heleen (26)

Laura: "Heleen heeft een iets vettere huid, waardoor haar gezicht een beetje glimt. De truc is om hier een matterende crème of poeder te gebruiken. Verder heeft ze mooie bruine ogen, maar de neerhangende ooghoekjes geven haar een wat triestige blik. Met de juiste oogmake-up krijgen haar ogen een natuurlijke lift."

Make-uples 1: Natuurlijke ooglift? Wees creatief met concealer en oogpotlood
 

Laura: "Breng op je buitenste ooghoeken een laagje concealer aan. Zo werk je schaduwen weg en krijgen je ogen een natuurlijke lift. Gebruik een lichte oogschaduw als basis over je gehele ooglid. Trek met een kohlpotlood een lijntje tegen de bovenste wimperrand tot aan de laatste wimper. Zet vervolgens je buitenste ooghoeken aan met een donkere oogschaduw. Werk af met een zwarte mascara en krul je wimpers met een wimperkrultang voor een extra liftend effect."


Make-uples 2:  Matte teint? Werk met olievrije foundation
 

Laura: "Als je een vette huid hebt, maak je er best een gewoonte van om je gezicht 's ochtends en 's avonds grondig te reinigen met een gezichtsreiniger. Gebruik ook een aangepaste dagcrème voor de iets vettere huid. Voor een extra matterend resultaat gebruik je een olievrije foundation of poeder."

Extra tip!
Heb je een ronde gezichtsvorm? Breng bronzing poeder aan op de zijkanten van je gezicht, je kaaklijn en je slapen. Zo lijkt je gezicht wat smaller."

Griet (37)

Palmira: "Doordat de wenkbrauwen van Griet niet mooi bijgewerkt zijn, vallen haar heldere ogen niet meteen op. Door ze te epileren, wordt haar blik opener. Eén van Griets grootste pluspunten zijn haar mooie, volle lippen. Maar door haar ietwat hangende mondhoekjes springen ook die niet meteen in het oog. Met een beetje concealer kan dat makkelijk opgelost worden."

Make-uples 3: Een open blik? Werk je wenkbrauwen bij

Palmira: "Als je je wenkbrauwen wil bijwerken, is het belangrijk dat je de vorm niet verandert. Kam ze met een wimperkammetje in model en verwijder alleen de haartjes die uit de toon vallen. Om te weten waar je wenkbrauw moet beginnen, trek je een denkbeeldige lijn van je neusplooi tot aan de binnenste hoek van je oog en je wenkbrauw. Om te bepalen waar je wenkbrauw stopt, trek je een denkbeeldige lijn van je mondhoeken tot aan de buitenste hoek van je oog."

Make-up les 4: Stralende glimlach? Wees creatief met concealer

Palmira: "Breng aan de zijkanten van je mond wat concealer of een dekkende fond de teint aan. Zo werk je schaduwen weg en worden je mondhoekjes optisch gelift."

 

Partner Content