Libelle test uit: Je donkere wallen weg in een week

In een week verlost zijn van je donkere wallen onder je ogen, dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Met een speciaal weekprogramma zouden ze als sneeuw voor de zon verdwijnen, wij testten het uit!

Hoe werkt het?

Je zou een week lang deze dingen moeten doen:

  • Vroeger naar bed gaan. Je moet minstens 8 uur/nacht slapen.
  • Vervang koffie door groene thee.
  • Drink 3 liter water/dag.
  • Leg net voor je naar bed gaat, elke dag een sneetje komkommer op je ogen voor ongeveer 10 minuten.
  • Eet zo weinig mogelijk toegevoegde suiker.

Dit vond online stagiaire Yente ervan

Het is best een hele boterham om op al die dingen te letten en dat gedurende een hele week. Maar al snel merkte ik wel verschil.

  • Ik slaap gemiddeld 6 uur/nacht, die 8 uur halen was zeker in het begin een uitdaging. Maar eens je een beetje in de routine zit, gaat het veel vlotter ben ben je ook moe wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Na een week is je slaappatroon effectief aangepast en voel je je ook meer uitgerust.
  • De koffie was voor mij heel moeilijk, ik ben gedurende de week dan ook mijn dagelijks kopje blijven drinken. Maar door de extra uren slaap was dat ook voldoende.
  • Ik drink nogal weinig water, dus die 3 liter gingen niet enorm vlot, maar ik merkte na een week dat mijn huid veel meer gehydrateerd was.
  • De komkommer voel je meteen. Als je een hele dag naar een scherm kijkt, voelen je ogen ‘s avonds best vermoeid aan. Een schijfje komkommer voelt fris en hydrateert je ogen ook.
  • Ik eet sowieso vrij gezond en weinig suiker, dus dit was niet echt een aanpassing.

Het resultaat

Na een week voelde ik me effectief meer uitgeslapen en in het algemeen gezonder. Mijn ogen waren minder vermoeid en mijn donkere wallen waren veel lichter. Mijn gezicht voelde ook veel meer gehydrateerd aan en had minder oneffenheden.

Het verdict

Je ziet wel degelijk een verschil tussen mijn donkere wallen aan het begin en aan het einde. Ook mijn huid  ziet er gezonder en egaler uit en voelt ook zo.

Het is wel een intensief programma om vol te houden. Je moet de tijd nemen om te plannen en voorbereiden. Als je groene thee wil kunnen drinken, moet je zien dat je die meeneemt naar het werk, als je dan daar iets wil eten, moet je letten op die toegevoegde suikers. Ook het vroeger gaan slapen moet je inplannen, want je avond wordt ingekort en dan moet je nog denken aan die komkommer.

Het weekprogramma werkt, maar je kunt het onmogelijk de rest van je leven aan blijven houden. Waarschijnlijk zijn mijn wallen binnen een weekje weer volledig terug en moet ik mijn concealer toch weer bovenhalen. Maar dan hebben we dat ene weekje zonder donkere kringen toch maar gehad.

Bron: laurenconrad.com, beeld: Shutterstock

Lees ook

Partner Content