Libelle test uit: UV-Shield, een beschermende zonnespray voor je gezicht

Door Jolien Thieleman

Wat is ze héérlijk, die zalige lentezon. Ze geeft je gemoed een instant boost, maar helaas is ze niet altijd even lief voor je huid. Omdat zo’n plakkerige zonnecrème allesbehalve aangenaam is op je gezicht, test beautyredactrice Jolien vandaag het UV-Shield van Nannic uit, een zonnespray voor je gezicht.

Bescherm je huid

De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen je huid onherroepelijk beschadigen:

 • Ze werken vroegtijdige huidveroudering (bv. rimpels, huidverslapping) in de hand,
 • zorgen voor meer pigmentvlekjes 
 • en het belangrijkste: de zon vergroot het risico op huidkanker.

Dus bescherming is noodzakelijk.

Wat is UV-Shield?

Het UV-Shield van Nannic is een transparante, niet-kleverige gezichtsspray die je huid beschermt tegen zowel UVA- (anti-aging) als UVB-stralen (verbranding). De UV-filters zitten ingekapseld in transparante microcapsules, die een ‘beschermingsschild’ op je huid leggen. Hierdoor kunnen UV-stralen niet meer in je huid dringen.

Naast UV, beschermt de spray tegen infrarood, blauw licht (afkomstig van je beeldscherm), zichtbaar licht, vrije radicalen en pollutie. Nannic voegde ten slotte rode algen toe om huidveroudering tegen te gaan.

Hoe gebruik je het?

 • Schud het flesje goed om de UV-filters te verdelen.
 • Spray ‘m daarna rijkelijk over je gezicht, oren en hals, met je ogen en mond gesloten.
 • Als je buiten bent, dan doe je dit best elke twee uur op je huid optimaal te beschermen. Na een aantal uren neemt de werking van UV-filters in zonneproducten namelijk af.

Mooi meegenomen: je kunt de spray over je huidverzorgingsproducten én make-up gebruiken. Je hoeft je gezicht dus niet telkens te wassen om nieuwe zonnecrème te smeren.

Het resultaat

Beautyredactrice Jolien: “Zonbescherming is ongetwijfeld één van de belangrijkste stappen in mijn huidverzorgingsroutine. Als ik naar buiten ga, dan smeer ik (naast mijn dagcrème met SPF) steevast een hoge zonnecrème op mijn gezicht om mijn bleke huid goed te beschermen. En dat elke twee uur – niet zo handig als je make-up draagt.

Omdat het UV-Shield volledig transparant is, én omdat je ‘m bovenop je make-up kunt gebruiken, was ik erg benieuwd om hem te testen. En met succes! Het product verstuift als een fijne nevel en voelt heel verfrissend aan. Hij droogt mooi op en hierna zie je ‘m écht niet meer liggen, terwijl hij wel perfect z’n werk doet. Na een middag in de zon is mijn huid nog niet het minste verbrand.

Belangrijke kanttekening: een halfuurtje voor ik in de zon ging, gebruikte ik wel een smeerbare zonnecrème om mijn huid te voorzien van een volledig dichte beschermingslaag. Vervolgens vernevelde ik het UV-Shield elke twee uur over m’n gezicht, waarna hij mijn velletje moeiteloos beschermd hield. Ik vind het vooral handig dat je ‘m gewoon, altijd en overal, snel kunt gebruiken zonder dat je je handen moet wassen. Hij krijgt ongetwijfeld een vast plekje in mijn handtas!”

Geslaagd voor de test?

De voordelen

 • Het UV-Shield legt een beschermingslaagje op je huid, zonder dat de UV-filters in je huid trekken. Dat maakt de spray veilig voor elk huidtype, ook voor de gevoelige huid.
 • De spray is erg handig in gebruik: met een aantal verstuivingen is je gelaat beschermd tegen de zon.
 • De spray voelt lekker fris aan.
 • Je kunt ‘m over je make-up aanbrengen en heeft daarbij een fixerend effect.
 • Het formaat past perfect in je handtas.
 • Hij maakt geen vlekken op je kledij.
 • Extra plusplunt: Nannic is een 100% Belgisch merk, bedacht en vervaardigd in ons land.

De nadelen

 • De spray wordt best enkel op je gezicht gebruikt. Als je ‘m op je lichaam aanbrengt, is hij in een wip leeg. Als je ergens naartoe gaat, dien je dus wel nog een extra zonnecrème voor je lichaam mee te brengen.
 • Als je lang in de zon zit, is het aangeraden om eerst nog een bijkomend zonneproduct te smeren. Achteraf kun je de spray gebruiken om de bescherming van je gezicht perfect te onderhouden.
 • De prijs. € 39,95 is niet erg goedkoop, maar je krijgt er wel een kwalitatief zonneproduct voor in de plaats.

UV-Shield (50 ml), € 39,95 bij Nannic.

Ook getest door Libelle:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content