Mijn lijf, mijn stijl: daarom zit lezeres Anette goed in haar vel

Door De Redactie

 

Vier weken lang laten we een lezeres aan het woord over haar lichaam, haar (on)zekerheden en haar kledingstijl. Laat je inspireren, want elke vrouw verdient het zich goed in haar vel te voelen!

Maak kennis met Anette (43)

  • administratief medewerkster
  • getrouwd met Marco

“Vier jaar geleden kreeg ik een burn-out. Altijd was ik in de weer voor mijn werk en de mensen om me heen, maar nooit voor mezelf. Intussen heb ik geleerd om te luisteren naar mijn gevoel. Vind ik iets leuk, maar heb ik er eigenlijk geen tijd voor, dan zeg ik nee. Ik las ook meer momenten voor mezelf in. Dan volg ik eens een creatieve workshop, bak een taart of werk een paar uur in de tuin. Jezelf voorop stellen zonder egoïstisch te worden: dat is zo belangrijk.”

Wikkeljurk met print (C&A, maten 36-50, € 39). Bordeaux cardigan (C&A, maten S-XL, € 19). Camelkleurige tas (C&A, € 29). Grijze panty’s (C&A, € 9 per twee). Pumps (&Other Stories, € 99).

Mijn lijf

Iets voller en vrouwelijk

“Ik ben altijd aan de stevige kant geweest. En het werd er niet beter op toen ik
zeventien jaar geleden mijn job als doktersassistente inruilde voor een kantoorbaan. Van een hele dag rondwandelen naar een zittend beroep: dan tikken de kilo’s er vlotjes aan. Natuurlijk kan ik me daar weleens over opwinden, maar ik ben voornamelijk blij met mijn lijf. Een slanke den zal ik nooit zijn, en dat is oké. Iedere vrouw heeft iets om trots op te zijn.

“Een slanke den zal ik nooit zijn. Maar ik omarm mijn sterke punten. Mijn billen, die vind ik echt mooi”

Het is de kunst om je sterke punten te zien en te omarmen. Voor mij zijn dat mijn billen. Die vind ik echt mooi. Ook over mijn volle boezem krijg ik complimentjes, hoewel ik die zelf onhandig groot vind. (lacht) Met de jaren ben ik mijn uiterlijk gaan relativeren. Er spelen veel ingrijpendere dingen als het om mijn lijf gaat. Zo proberen mijn man en ik al tien jaar zwanger te worden. We beseffen stilaan dat het voor ons wellicht niet weggelegd is. Soms denk ik: waarom werkt dat stomme rotlichaam niet mee? Die extra kilo’s lijken dan zo onbenullig.”

Mijn stijl

Heel gevarieerd

“Mijn kleerkast is heel wisselend. Dat gaat van jeans met een hemdje tot meer opvallende stuks zoals een oversized jumpsuit of rode lakleren schoenen. Ik neem ook geregeld kleding uit de rekken waarvan ik denk: dit zouden maar weinig mensen aantrekken. Op die manier probeer ik toch een typische Anette-twist te geven aan mijn outfits.

“Rode lakschoenen, een oversized jumpsuit… ik durf dat best te dragen”

Ik hou wél rekening met mijn vormen als ik kledij kies. Zo draag ik graag strakke jurken, maar die combineer ik dan met een vestje om de delen waar ik minder tevreden over ben – lees: m’n buik – te camoufleren. De outfit die ik op de foto draag, is dus echt volledig mijn ding!”

Extra inspiratie voor Anette

kasjmieren vest (C&A, € 79)

Handtas (C&A, € 19)

jurk (C&A, € 19)

Libelle samen met C&A

Lees ook:

 

Partner Content