8x wondermooie combinaties met een witte broek

8x wondermooie combinaties met een witte broek
Getty Images

Hip, fris en lekker zomers: een witte broek is een tijdloos modestuk, en kun je voor elke gelegenheid uit de kast halen. Want: er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Laat je inspireren!

De perfecte witte broek

Beginnen doen we bij het begin: dé perfecte witte broek in huis halen. Een aantal tips:

  • Ga voor het juiste model. Heb je lange, slanke benen? Dan kun je gerust gaan voor een aansluitende pasvorm. Wie iets zwaardere benen heeft, staat dan weer erg goed met broeken die onderaan een beetje wijder vallen. Hier vind je alvast tips over hoe je het beste model voor je figuur kiest.
  • Aangezien een witte broek snel alle vormen aftekent, is het belangrijk om de juiste maat te dragen. Kies liever voor een broek die een tikkeltje groter valt dan een te strakke broek.
  • Ook het materiaal van je broek maakt een groot verschil. Afhankelijk van de gelegenheid, kun je kiezen voor een jeans, een pantalon in een stevige stof, een linnen broek… Zorg er wel voor dat het materiaal niet té licht is om je benen mooi te laten uitkomen.
  • Let op de kleur. Een spierwitte broek staat soms nogal hard en kan je teint doen verbleken, waardoor je misschien beter voor gebroken wit kunt kiezen. Uitproberen is de boodschap!

En ook…

Kies voor de juiste lingerie. Een witte broek is vaak een beetje doorzichtig, waardoor je best voor een huidkleurige slip gaat. Een naadloos model is daarbij een goede keuze, aangezien die geen lijntjes op je billen tekent.

Zó combineer je een witte broek

1 Yellow fever

witte broek

Duik de zomer in met een frisse, gele blouse! De witte strepen zorgen, in combinatie met de witte broek, voor een mooie balans in je outfit. Een riempje en gouden slippers maken het geheel compleet (Mayerline, € 129 voor de blouse en € 129 voor de broek).

2 Mooi in nudetinten

witte broek combineren

Nudetinten, zoals dit beige, zijn tijdloos. Laat de kleur van je bovenstuk terugkomen in je accessoires, zoals een riem, handtas of schoenen, om er een mooi geheel van te maken. Gouden juwelen passen prachtig bij deze kleuren! (Esprit, € 39,99 voor de blouse en € 59,99 voor de chino met sjaaltje)

3 Pastel power

witte broek kopen

Pasteltinten als lichtroze, babyblauw en muntgroen passen altijd mooi bij een witte broek. Combineer deze zachte outfit met schoenen in dezelfde kleur voor een lieflijk resultaat, of zet de look meer kracht bij met een contrasterende kleur (VILA, € 49,99 voor de broek).

4 Wit en blauw = wauw!

witte broek

Blauw en wit is altijd een topcombinatie. Kies voor een lichte blauwtint voor een fris effect, maar ook donkerblauw staat erg mooi bij wit. Werk je outfit af met witte schoenen die je silhouet verlengen (C&A, € 24,90 voor de blouse en € 39,90 voor de broek)

5 Aye aye, sailor

witte broek combineren

Een horizontaal gestreepte top zorgt meteen voor een hippe, maritieme look. Met klassiek blauw sla je de bal nooit verkeerd, maar probeer ook gerust eens een streepjestop in een fellere kleur als je daarvan houdt. Zet je outfit kracht bij met opvallende accessoires, in dit geval: kanariegele sandalen (Mango, € 39,99 voor de top en € 39,99 voor de broek).

6 Wit op wit

witte broek

Door wit te combineren met wit, maak je je lijf langer en zie je er in één klap groter uit. Ideaal dus voor de kleinere dames. Hou de outfit puur, of kies voor meer pit met knallende accessoires (LolaLiza, € 29,99 voor de blouse en € 49,99 voor de broek).

7 In tropische sferen

Tropische prints zijn ultrapopulair dit seizoen, en gecombineerd met een witte broek komt het hélemaal tot z’n recht! De 7/8ste-lengte van dit luchtige, linnen exemplaar legt de nadruk op je enkels – het smalste deel van je benen – waardoor je er slanker uitziet (Paprika, € 39,99 voor de top en € 39,99 voor de broek).

8 Krachtig kostuum

witte broek kostuum

Staat er een bijzondere gelegenheid in je agenda aangekruist, of stap je misschien in het huwelijksbootje? Met zo’n hagelwit kostuum maak je een elegante, stijlvolle en supervrouwelijke indruk. Mooi meegenomen: zowel de broek als de blazer kun je achteraf nog apart dragen (C&A, € 49,90 voor de blazer en € 39,90 voor de broek).

Meer zomermode:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)