Y2K: waarvoor staat deze modetrend van het moment?

Y2K: waarvoor staat deze modetrend van het moment?
Getty Images

Modetrends komen zo goed als altijd terug. Daar is Y2K, ofwel ‘Year 2000’, een goed voorbeeld van. Dit moet je weten over deze alomtegenwoordige trend.

Wat betekent de Y2K-trend?

Lage heupbroeken, ultrakorte topjes, trainingspakken, T-shirts met steentjes en opvallende merken, haarbanden en vlinderspeldjes… Items die populair waren rond de eeuwwisseling, worden weer opgegraven en geherwaardeerd door de nieuwe generatie. Daar heeft de toenemende populariteit van TikTok voor gezorgd: tijdens de pandemie zijn er veel trends op het platform ontstaan, waaronder generatie Z en millenials die hun jeugdsentiment omarmden en de kledingstijl uit de noughties overnamen.

Bij de Y2K-trend draait het om het maken van een statement, met stuks die nostalgische gevoelens teweegbrengen, zoals in het begin van de jaren 2000 gedragen door popiconen als Christina Aguilera en Britney Spears.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Y2K anno 2022

De trend wordt niet door iedereen even enthousiast onthaald. Sommigen noemen ‘m opzichtig en zelfs een tikje ordinair. Anno 2022 wordt Y2K-mode echter op verschillende manieren geïnterpreteerd. Terwijl sommigen stuks van meer dan 20 jaar oud uit de kleerkast halen, kiezen anderen er dan weer voor om zich door de trend te laten inspireren.

Die inspiratie uit zich dikwijls in een mix van moderne en nostalgische items. Denk maar aan sneakers met een stevige zool, denim op denim, topjes die in je middel worden geknoopt gecombineerd met een taillebroek, baguette-schoudertassen en kauwgomroze als populaire trendkleur.

@miks_tiks Reply to @michellekdoria THANK YALL FOR 200K ILYSM HDKSBSJS😭❤️🫶🏼#2000sfashion #y2kfashion #fashiontrends #2022fashiontrends #y2k #2000s #y2kaesthetic #y2koutfits #y2kstyle #2000saesthetic #2000strends ♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

Trend in de toekomst

Voor het komende trendseizoen houden sommige items hun oorspronkelijke stijl uit de jaren 2000, terwijl andere stuks een update hebben gekregen. Denk maar aan het plooirokje, dat iets langer lijkt en vaak in neutrale, elegante tinten wordt gemixt en gematcht. Ontwerpers van bekende modemerken zoals Chanel en Balmain hebben ongetwijfeld items in gedachten die we het volgende decennium kunnen vasthouden.

De leukste Y2K-geïnspireerde items

1 Roze broek

y2k mode trend

LolaLiza, € 49,99.

2 Lila debardeur

y2k mode trend

JBC, € 34,95 € 10.

3 Lang hemd

y2k

Paprika, € 59,99.

4 Jeans op jeans

y2k

Esprit, € 79,99.

5 Legging met print

y2k mode trend

Zizzi, € 34,99.

6 Plooirok

y2k mode

H&M, € 34,99.

7 Gekruiste V-halstrui

y2k mode

Mango, € 25,99.

8 Kleurrijke vest

y2k mode

Lovaeij, € 109,95.

9 Handtas

y2k

Mango, € 29,99.

Bron: Fashion United

Meer modenieuws:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)