Rear view of young female take shower, enjoying sunlight and water spray, resort and vacation concept, summer time; Shutterstock ID 135924041; Title: Daarom slaap je beter niet met nat haar

Daarom slaap je beter niet met nat haar

Door Rani Merckx

Vlak voor het slapen je haar drogen? Een vervelende taak, maar je doet het beter wel. Het is een hele karwei om je haar terug op punt te krijgen na een nachtje woelen en draaien. Voor je in bed kruipt nog even je haar föhnen, bespaart je heel wat kopzorgen in de ochtend.

Poreus haar

‘s Avonds nog snel de douche in zodat je ‘s morgens een half uurtje langer kunt snoozen. Een aardig staaltje timemanagement, al doe je het beter niet. Je beschadigt er namelijk je haar mee. Door het vocht zwelt de haarschacht van je lokken op, en wordt je haar extra kwetsbaar. Zo wordt bijvoorbeeld ook om die reden afgeraden om je haar te kammen als het nat is. Tijdens het draaien en keren buigt het haar zich in allerlei vreemde vormen, en gaat je haar ook in een vreemde vorm drogen. Zo ontstaan er sneller klitten, wat dan weer tot een aanvaring met de borstel leidt.

Gespleten haarpunten

Tijdens een seizoenswissel is je haar een pak gevoeliger en kan het uitvallen. Niets om je zorgen over te maken, maar je haren kunnen sneller afbreken en uitvallen als je slaapt met natte lokken. Voeg daar nog eens het stylen en föhnen ‘s morgens aan toe, en je haar schreeuwt al snel om een pauze en wat extra verzorging.

Verplicht verdampen

Al-tijd te vermijden: het maken van een dotje of strakke vlecht terwijl je haar nat is. Je haren worden afgebroken door het haarelastiekje, wat kan leiden tot haaruitval. Daarnaast kan het vocht niet naar behoren verdampen doordat je haardos te strak ingebonden is.

Voortaan toch maar even je haren drogen voor je onder de wol kruipt?

Fijn, droog, beschadigd of vet haar? Een oplossing voor al je kopzorgen vind je hier.

Beeld: Shutterstock

Lief voor je haar

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content