Naturelle make-up: stap voor stap

Door De Redactie

Met een minimum aan make-up kan je je troeven nóg meer in de kijker zetten. Daarvoor hoef je geen kilo’s eyeliner, tonnen foundation en een hoop blush te gebruiken. Een naturelle look met een minimum aan make-up is perfect voor op het werk of voor in het weekend.

 • De eerste stap naar een naturelle look is hydratatie. Vooraleer je make-up aanbrengt, moet je je gezicht voeden met vochtinbrengende crème. Gebruik een verzorging met een SPF van minumum 15. Je kunt ook een BB crème gebruiken om tijd te besparen.
   
 • Bij naturelle make-up moet het lijken alsof jij een perzikenhuidje hebt zonder imperfecties. Je gaat voor een egale, stralende teint. Gebruik een foundation en breng die gelijkmatig aan op je gezicht. Gebruik eventueel een speciale borstel om het product goed te verspreiden.

  Tip: Weet je niet goed welke tint foundation geschikt is voor jou? Test het niet uit op de rug van je hand zoals vaak wordt beweerd. Breng een streepje van de foundation aan op je kin. Is het streepje na een minuutje vrijwel onzichtbaar geworden, dan is dit jouw perfecte tint.
   

 • Gebruik een concealer om de donkere kringen onder je ogen te verbergen. Ook om overmatig rode plekken te verdoezelen, is concealer jouw beste optie.
   
 • Werk af met een poeder om de foundation te fixeren.
   
 • Welke kleur hebben jouw kaken bij een inspanning of als je in de zon hebt gelopen? Rozig of eerder perzikkleurig? Kies een blush die die kleur nabootst. Breng de blush aan op de appeltjes van jouw wangen.
   
 • Bij naturelle make-up is oogschaduw geen vereiste, je kunt deze stap dus overslaan. Wil je toch een beetje oogschaduw aanbrengen? Kies dan een subtiel kleurtje in een goudtint of een bruinig kleurtje. Breng de oogschaduw aan vanaf je wimpers tot de arcadeboog (Boven je oog zit de arcadeboog. Dit is de rand van het bot van de oogkas.)
   
 • Ook eyeliner is geen must bij naturelle make-up. Wil je het toch doen? Breng dan zwarte, bruine en grijze eyeliner aan op je bovenste wimperrand.
   
 • Wimpers zijn een blikvanger, zet ze dus in de kijker. Gebruik een wimperkruller om ze een extra dimensie te geven. Gebruik een wimperkruller in plaats van mascara óf voor je mascara aanbrengt.
   
 • Breng ook nog een beetje mascara aan op de bovenste en onderste wimpers. Gebruik bruine of donkerbruine mascara voor het meest natuurlijke resultaat.
   
 • Tenslotte breng je een beetje lipgloss aan op je lippen of een lichte lippenbalsem. Zoek een kleur die aanleunt bij de natuurlijke kleur van je lippen.

Partner Content