Zo hou je je panty laddervrij

Zo hou je je panty laddervrij
Getty Images

Zoveel panty’s, zoveel keuze! Voor welke panty ga je nu best? En belangrijker nog: hoe hou je ‘m zo lang mogelijk mooi en laddervrij? Onze tips!

De juiste panty

Voor welk exemplaar je kiest, hangt natuurlijk af van de gelegenheid, het weer en je eigen smaak.

  • Een zwarte of transparante kousenbroek staat altijd mooi onder een jurk of rok. Ideaal voor elke gelegenheid.
  • Draag je liever een kleurrijke nylonkous? Laat de kleur van je panty dan terugkomen in de rest van je outfit. Dat kan een effen jurkje zijn, maar ook een print waarin de kleur van je panty zit. Let op dat je niet té veel kleuren door elkaar mengt.
  • Pluspunt: schoenen in dezelfde kleur als je nylonkous doen je benen een stuk langer lijken!
  • Een kousenbroek met een motiefje staat erg leuk op een effen jurk of rok.
  • Heb je wat zwaardere benen, blijf dan weg van motieven. Je kiest in dat geval beter voor een donkerder, mat, effen exemplaar.

1 Panty met polkadots

panty polkadots

Calzedonia, € 14,95.

2 Visnetmotief met ‘n twist

panty print

Calzedonia, € 9,95.

3 Transparant zwart

doorschijnende panty

DIM, € 9,95 € 8,95 bij Zalando.

4 Bloemenmotief

Insua, € 9,99 bij Veritas.

5 Bordeaux nylonkous

nylonkous

Falke, € 20.

6 Honingraat-dessin

Insua, € 7,99 bij Veritas.

7 Matte panty

doorschijnende panty

Falke, € 20,95 bij Zalando.

De ideale doorschijnende panty

Niet elke transparante nylonkous heeft dezelfde kleur. Trek ‘m daarom eens over de rug van je hand om te zien welke nudetint het best bij je huidskleur past. Ga (in de mate van het mogelijke) in natuurlijk licht staan en kijk naar het effect op de binnenkant van je pols. Een transparante nylonkous moet je eigen huidskleur namelijk complementeren, níét lichter of donkerder maken.

Wat betekenen die termen op de verpakking?

  • DEN: hoe hoger de DEN, hoe minder doorschijnend je kousenbroek. Dat hangt ook af van de manier van breien (meer open of niet) en de dikte van de garens.
  • Sheer: geeft aan dat de nylonkous transparant is.
  • Opaque: verwijst naar een panty die de huid niet (of amper) laat zien.

Zo hou je ‘m langer mooi: 5 tips

1. Kies de juiste maat

Te kleine kousenbroeken scheuren makkelijker. Kies daarom voor je eigen comfort en ga voor de juiste maat. Op de verpakking van de panty staat dikwijls een maattabel op basis van je lente en je gewicht. Is dat niet het geval? Bekijk dan hier alvast voor welke maat je zou kunnen gaan:

panty maat
© Veritas

2. Trek je nylonkous rustig aan

Of je nylonkous nu dun of dik van stof is: om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden, trek je ‘m beter voorzichtig aan. Let daarbij op dat er geen haakjes aan je nagel zitten die de panty zouden kunnen scheuren. Rol ‘m op en trek ‘m rustig en gelijkmatig van je voet over je knie naar boven.

3. Was je panty juist

Je kunt je panty met de hand of in de machine wassen. Plooi hem in dat geval in vieren en stop ‘m in een waszakje of kussensloop. Laat hem nadien aan de natuurlijke lucht drogen. De droogkast zou je nylonkous kunnen krimpen of beschadigen.

4. Vermijd ladders

Maak je kousenbroek nat, steek ‘m in een plastic zakje en laat hem overnachten in de diepvries. De dag erna laat je je kousen gewoon ontdooien en kun je ze zonder problemen aantrekken. Pas dit trucje eenmalig toe nog voor je ‘m de eerste keer draagt en je zult zien: het materiaal is sterker, waardoor je panty langer laddervrij zal blijven.

Ook haarspray verstevigt de stof van je nylonkous. Doe ze aan en verstuif er een beetje van het product op. Deze truc werkt wel maar tot je ze in de wasmand gooit: na iedere wasbeurt haal je best je haarlak weer boven.

5. Toch een ladder?

Zit er toch een gaatje of ladder in je nylonkous, aan de voet, bijvoorbeeld? Doe er dan wat doorschijnende nagellak op. Dat verhardt de stof, waardoor het gaatje niet groter kan worden.

Meer over panty’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)