Parfum: karakter in een flesje

Door De Redactie

Jouw lievelingsparfum zegt heel wat over je karakter. Benieuwd tot welk geurtype jij behoort?

Je houdt van ambergeuren?

Amber wordt van dierlijke elementen gemaakt, zoals potvisolie. Je bent een gevoelsmens en je vertrouwt blindelings op je intuïtie, wat je een zelfverzekerde indruk geeft. Je levensmotto is: "Studeer alsof je eeuwig moet leven, leef alsof je morgen moet sterven."
Voorbeeld: Prada Eau de Parfum

Je valt voor houtgeuren?

Ceder, sandelhout, eikenmos en hars…je bent erg rationeel. Je laat je leiden door je verstand en elke keuze die je maakt, zal je eerst grondig overwegen en analyseren. Emoties en impulsen moeten bij jou eerst door de verstandsmolen voor je conclusies trekt.
Voorbeeld: Flower by Kenzo Oriental

Je smult van fruitgeuren?

Je bent een extravert persoon. Je kan goed met mensen omgaan en communiceert als de beste. In groep voel je je dan ook als een vis in het water. Je beschikt over een grote dosis energie en levenskracht. Twijfel is niet aan jou besteed, je bent eerder vastberaden.
Voorbeeld: Amor Amor Elixir Passion, Cacharel

Je bezwijkt voor poedergeuren?

Poedergeuren zijn een mix van hout en amber. Je bent bezorgd om wat mensen van jou denken. Je imago is belangrijk en je wilt controle houden over hoe je je uit. Je bent bang om te falen en je wil de eer hoog houden. Je denkt én voelt voor je een beslissing neemt. Je bent heel vrouwelijk en hebt een grote overlevingsdrang.
Voorbeeld: l'Amour, Kenzo

Je kiest voor frisse geuren?

Citrusaroma's en ingrediënten met een frisse noot bewijzen dat je je persoonlijkheid niet meteen prijs geeft. Je behoudt een zekere afstandelijkheid, maar wel met de glimlach. Je bent vrouwelijk en straalt iets onbereikbaars uit.
Voorbeeld: Eau d'Issey, Issey Miyake

Je geniet van bloemengeuren?

Deze geur is vergelijkbaar met de frisse geuren. Ook jij geeft je persoonlijkheid niet meteen prijs. Je behoudt een zekere afstandelijkheid, maar wel met de glimlach. Je bent vrouwelijk en straalt iets onbereikbaars uit.
Voorbeeld: Femme, Hugo Boss

Je gaat voor groene geuren?

Groene geuren staan symbool voor de kalmte en rust die van de natuur uitgaat. Je bent discreet, je schreeuwt je mening niet van de daken maar houdt die liever voor jezelf. Je bent rustig en veeleer teruggetrokken en gereserveerd.
Voorbeeld: Paris, Jardin Romantique, Yves Saint Laurent

Je zweert bij kruidengeuren?

Kruidentypes brengen pit mee, zijn passioneel maar ook licht ontvlambaar. Je zal je gevoelens niet snel voor jezelf houden want je zegt meteen wat er op je hart ligt. Wie op je tenen trapt, weet het onmiddellijk.
Voorbeeld: Trouble, Boucheron

Partner Content