Deze 7 gewoontes zijn slecht voor je wimpers

Deze 7 gewoontes zijn slecht voor je wimpers

Sterke, volle wimpers, dat heb je deels zelf in de hand. Want wist je dat deze gewoontes ervoor kunnen zorgen dat ze broos worden en zelfs kunnen uitvallen?

1. Slapen met mascara

Dé gouden regel in beautyland: slaap nooit met make-up. Foundation verstopt je poriën, terwijl mascara je wimpers ernstig kan uitdrogen. Hierdoor kunnen ze uitvallen of afbreken. Reinig ze daarom altijd goed met een verzorgende make-upverwijderaar.

2. Te hard wrijven tijdens het reinigen

Het is dus erg belangrijk om je wimpers goed te reinigen voor je gaat slapen. Doe dit wel voorzichtig om te vermijden dat je ze beschadigt. Wrijf zachtjes en altijd in dezelfde richting: van de wimperrand tot aan het puntje.

Tip! Laat je watje eerst even op je wimpers rusten voor je begint te wrijven. Het product krijgt zo de tijd om goed in te werken, waardoor je je make-up sneller zult kunnen verwijderen.

3. Alleen waterproof mascara gebruiken

Op sommige dagen komt waterproof mascara als een geschenk uit de hemel. De formule is sterker dan die van gewone mascara, maar dat zorgt er ook voor dat het schadelijker is voor je wimpers. Af en toe waterproof mascara gebruiken kan zeker geen kwaad, maar als je kunt, kies je beter voor een gewoon exemplaar.

4. Vervallen mascara gebruiken

Wist je dat mascara maar 6 maanden goed blijft? Van zo gauw je merkt dat de mascara uitgedroogd is, klontert of chemisch ruikt, is hij niet meer goed. Gooi ‘m in de vuilnisbak, wil je broze wimpers en zelfs oogontstekingen vermijden.

Tip! ‘Pomp’ je borsteltje nooit in de tube. Dat brengt lucht met de nodige bacteriën met zich mee, waardoor je mascara sneller uitdroogt en onbruikbaar wordt. Haal het borsteltje er liever in één vloeiende beweging uit.

5. Mascara laag over laag smeren

Heel wat vrouwen brengen laagjes mascara over elkaar heen voor extra volume. Dit kan op zich geen kwaad, op voorwaarde dat je hier niet in overdrijft én dat de mascara nog niet helemaal droog is. Als je wacht voor je wimpers droog zijn en er dan nog een laagje mascara over aanbrengt, dan kunnen ze afbreken of uitvallen. Bovendien krijg je zo meer kans op klontertjes, en dat wil je natuurlijk ook niet.

6. Te dikwijls valse wimpers gebruiken

Valse wimpers kunnen een mooi effect geven bij speciale gelegenheden. Gebruik ze wel niet te dikwijls, want het maakt je wimpers broos.

Ook bij het verwijderen van valse wimpers knelt soms het schoentje: doe je het op de verkeerde manier, dan kun je je natuurlijke wimpers beschadigen of zelfs uittrekken. Breng daarom eerst wat make-upremover op oliebasis met een wattenstaafje aan op de lijm, zodat ze makkelijker lossen.

7. Je wimperkruller verkeerd gebruiken

Een wimperkruller kan wonderen, maar soms ook meer kwaad dan goed, doen. Als je ‘m op de verkeerde manier gebruikt, kun je je wimpers afbreken of uittrekken. Je wimperkruller juist gebruiken, is dus de boodschap! Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)