Strak de zomer in

Door De Redactie
Zomer, dat betekent: strand, zon, zee en - oei, oei, oei - de bikini! Met deze dieetboeken ben je er in een mum van tijd helemaal klaar voor!

Mijn slankprogramma, door Dr. Jean-Michel Cohen (boekenwinkel, € 14,95)

Dit boek coacht je naar een slanke lijn. Het afslankprogramma bestaat uit een ‘booster’-week, waarin je gezond eet en het aantal calorieën sterk vermindert, en een stabilisatieweek waarin je weer méér mag eten. Iedereen kan dit dieet naar eigen voorkeur en timing volgen… Het boek zet je op weg met maaltijdschema’s, tips en meer dan vijftig voorbeeldrecepten.

Het Diva Dieet, door Dorien Goertzen en Melanie Wisse (boekenwinkel, € 17,95)

Het Diva Dieet is geïnspireerd op de Franse eetcultuur en de dieetgeheimen van slanke Diva’s uit vroeger tijden, zoals Joan Collins, Mae West en Marlene Dietrich. Er staan 50 recepten in, net als een compleet vierwekenplan om af te vallen. De bedoeling van dit boek is om je bewuster te maken van je eetgewoontes. Een paar uitgangspunten: eet kleine porties, eet meerdere gangen, compenseer na een dagje zondigen, eet aan tafel, neem de tijd hiervoor en schep geen tweede keer op. 

Het Dukan Dieet (boekenwinkel, € 9,95) en Het Dukan Dieet, kookboek (boekenwinkel, € 17,50), door Pierre Dukan

Het boek ‘Het Dukan dieet’ van Dokter Pierre Dukan ligt nog maar pas in de rekken en staat al op nummer 6 in de (non fictie-)top 10 van Standaard Boekhandel. Ook het nog recentere kookboek is een verkoopsucces. Het dieet bestaat uit 4 fases: de eerste week kies je voor voeding met veel proteïnen in combinatie met verse groenten (je vermijdt koolhydraten). Daarna mag je hier en daar je maaltijd aanvullen met koolhydraten, en – eenmaal je streefgewicht bereikt – schakel je over op één dag per week alléén proteïnen.

Allen Carr ‘Eindelijk je streefgewicht’ (uitgeverij Boekerij, € 15,-)

Een boek met een dieetleer waarbij je ontbijt bestaat uit fruit. Je mijdt zoveel mogelijk melkproducten en je eet telkens vlees met groenten, of koolhydraten met groenten (het lijkt een beetje op de theorie van Montignac).

‘The Carb lovers diet'(kopen via www.amazon.com, € 15,95)

Hier eet je vooral koolhydraten (ze moeten een vierde van je bord vullen). Dat vul je aan met groenten, mager vlees, fruit en magere zuivelproducten. De porties zijn beperkt maar je mag elke dag één keer zondigen, met bijvoorbeeld een stukje cake of chocolade.

Het Caloriecomplot, door Lien Willaert (Boekenwinkel, € 19,95)

‘Eet lekker, maar lichter’, dat is wat Lien Willaert met haar kookkunst wil bereiken. In het programma ‘Het CalorieComplot’, te zien op Vitaya, zet Lien Willaert Vlaanderen ongemerkt op dieet. Gewapend met een verborgen camera gaat ze bij de kandidaten thuis in de potten roeren en maakt ze een caloriearme versie van hun favoriete gerechten. Al deze gerechten zijn nu gebundeld in een kookboek. Dertien caloriearme maaltijden met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, aangevuld met eigen creaties van Lien.

In Libelle 19 (12 mei 2011) vind je bovendien nog heel wat praktische tips om weer helemaal klaar worden voor die bikini!

Partner Content