Snel en subtiel: 7x schitterende glittermake-up voor oudejaarsavond

Snel en subtiel: 7x schitterende glittermake-up voor oudejaarsavond
Getty Images

Glamoureuze smokey eyes, een streepje eyeliner of knallende lippen … Op oudejaarsavond mag het wel wat meer zijn. Ook met glitters kun je een stralend accent toevoegen aan je make-up, en dat hoeft zeker niet opvallend of moeilijk te zijn.

Subtiele glittermake-up

Een simpel streepje, veegje of dotje … Je hoeft het niet ver te zoeken om je make-up een schitterend glitterdetail te geven. Hoe je dat doet, zie je in de onderstaande fotospecial boordevol ideeën om je te inspireren. Maar eerst nog even deze tips:

  • Om te vermijden dat de glitters overal behalve op je oogleden belanden, kies je best voor een glitter-oogschaduw in een palet of eentje met een geltextuur. Die blijven mooi zitten en zijn extra makkelijk aan te brengen: met een kwast of met je vingertoppen.
  • Er bestaan ook losse glitterpigmenten in potjes. Wil je daarmee aan de slag? Haal dan ook een transparante gezichtslijm in huis. Die breng je aan en laat je half opdrogen vooraleer je de glitters er met een platte oogschaduwkast induwt. Wrijf niet, want zo hopen de glitters op en krijg je een ongelijkmatig resultaat.
  • Vielen er glitters op je wangen? Veeg ze dan weg met een grote, propere poederkwast.
  • Je glittermake-up weer verwijderen doe je makkelijk met een stukje plakband.

1. Glitter all over

Ga je voor glitters over je hele bewegend ooglid? Kies dan voor een neutrale kleur. Deze champagnekleurige glitters geven bijvoorbeeld een feestelijk, maar toch nog subtiel effect.

2. Buitenste ooghoek

Vergelijkbaar met de vorige look, maar dan nog nét ietsje subtieler: dep een beetje glitter aan de buitenkant van je oog voor een feestelijke oogmake-up.

3. Binnenste ooghoek

Een dotje glitter in je binnenste ooghoek is altijd een goed idee. Makkelijker kan bijna niet, en het geeft een mooie, open blik als je voor frisse kleuren kiest.

4. Onderste wimperlijn

Deze look geeft een verleidelijk, smokey resultaat zonder over the top te zijn. Hoe donkerder de kleur van je oogschaduw en glitters, hoe intenser het effect.

5. Glitter-eyeliner

Las je dit artikel al over hoe je een vloeiende eyeliner boven je oog tovert? Waag je dan eens aan een lijntje met glitters: dat doe je met een kant-en-klare glittereyeliner, of met een basiskleur waar je losse glitters aan toevoegt. Dop een fijne oogschaduwkwast in losse glitters en duw ze voorzichtig in je eyeliner terwijl hij nog nat is, of ga aan de slag met gezichtslijm.

6. Sterretjes in je ogen

Iets gedurfder, maar daarom niet minder mooi: deze sterretjes als eyeliner-lijntje. Breng ze aan met een gezichtslijm en werk af met flink wat mascara.

7. Glittermascara

Zet je wimpers extra in de verf met een glitterende mascara. Hou je oogschaduw neutraal om ze te laten schitteren in hun eenvoud.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)