Een mooie, open blik? Zo breng je vlotjes eyeliner aan!

Door Jolien Thieleman

Een open blik in een ogenblik? Het kan, met een streepje eyeliner boven je ogen. We tonen je alvast een aantal manieren om ‘m aan te brengen en verklappen onze toptips voor een mooi resultaat.

Fan van eyeliner

Een eyeliner zet je ogen letterlijk en figuurlijk in de verf. Zo’n lijntje boven je ogen zorgt voor een open blik en een mooi accent, doet je ogen meteen groter lijken en geeft een optische lift.

Er zijn verschillende manieren om eyeliner aan te brengen. Zo kun je werken met oogschaduw, een eyelinerpen of een potloodje. Beautyredactrice en visagiste Sanne toont je in een video hoe je vlotjes een lijntje trekt met een vloeibare eyeliner en een oogpotlood.

Het geheim van de perfecte lijn

Een strak lijntje vraagt om een vaste hand. Gelukkig zijn er heel wat producten op de beautymarkt die het aanbrengen van zo’n eyeliner een pak vergemakkelijken. Met de juiste potjes, handige penselen, stiftjes en andere tools beperk je het knoeien tot een minimum, en krijg je die gedroomde open blik in 1-2-3!

1. Vloeibare eyeliner

Een ultrastrakke lijn krijg je met een vloeibare eyeliner. Dankzij de fijne punt kun je uiterst nauwkeurig werken. Kies voor een waterproof exemplaar als je ‘m de hele dag onberispelijk wilt laten zitten, of als je oogmake-up snel op je oogleden lijkt te stempelen.

eyeliner

Liner Pinceau (Bourjois, € 12,99 bij Di)

2. Gel-eyeliner

Met een gel-eyeliner in een potje kun je met een fijn penseel een lijntje tekenen. De textuur is dikker en romiger, waardoor je geleidelijk aan te werk kunt gaan. Bovendien vraagt een gel meer tijd om te drogen, wat ervoor zorgt dat je makkelijk kunt bijwerken.

eyeliner

Gel Eyeliner (BE Creative Make Up, € 15,95 bij ICI Paris XL)

3. Eyelinerstiftje

Nog niet zoveel ervaring met eyeliner? Dan kun je ook een stiftje gebruiken. Het product wordt verdeeld door een vilten punt waardoor je nauwkeurig kunt werken, terwijl het stiftje makkelijk in de hand ligt. Ook ideaal voor een dunner lijntje, want er bestaan exemplaren met zowel dikkere als fijnere punten.

eye liner

Lash Princess Waterproof Eyeliner (Essence, € 2,99 bij Kruidvat)

4. Oogpotlood

Als het voor jou wat subtieler mag, of je een minder strak afgelijnd resultaat wilt, kies dan voor een oogpotlood. Er bestaan exemplaren die je kunt scherpen, eentje met een punt die je kunt uitdraaien of een kajalpotlood. Het grote voordeel is dat je het lijntje zachtjes kunt vervagen met een fijn kwastje of een wattenstaafje, waardoor je niet zo nauwkeurig te werk moet gaan.

eyeliner

Stylo Yeux WR (Les Couleurs de Noir, € 18,90)

5. Oogschaduw

Heb je geen eyelinerproducten in huis? Dan doet een oogschaduw het ook prima. Breng ‘m met een fijn penseeltje boven je oog aan. Gebruik de oogschaduw droog voor een subtiel lijntje of maak je penseel even nat voor een strakker, intens gepigmenteerd resultaat.

eye liner

High Pigment Eyeshadow (KIKO Milano, € 5,99)

11x tips voor een mooi resultaat

 1. Ga tijdens het aanbrengen comfortabel zitten en zoek met je elleboog steun op een tafel voor een vaste hand.
 2. Nog niet zo ervaren? Start dan met een bruine of donkergrijze eyeliner in plaats van een zwarte. Die is zachter van kleur, waardoor je meer marge hebt om hier en daar een foutje te maken.
 3. Kleur de ruimte tussen de wimpers in met een oogpotlood. Het maakt de wimpers voller en de lijn vloeiender.
 4. De perfecte eyeliner is niet te dik en zit dicht tegen de wimperrand aan. Begin met een fijn streepje aan de aanzet van je wimpers en ga geleidelijk een klein beetje dikker naar het midden en de buitenkant toe.
 5. Trek het lijntje eventueel wat verder voor een mooie wing. Hoe hoger en verder je gaat, hoe dramatischer het resultaat.
 6. Een vloeiende lijn trekken vraagt een beetje oefening. Het kan daarom helpen om eerst stipjes te zetten en ze daarna te verbinden tot een mooie lijn. Zorg ervoor dat de puntjes niet te groot zijn en dat ze dezelfde grootte hebben.
 7. Een uitschuiver gemaakt? Wacht dan even tot de eyeliner is opgedroogd om ‘m met een wattenstaafje met micellair water te corrigeren.
 8. Gebruik je een potlood? Vervaag het lijntje dan met een klein, schuin afgesneden kwastje of wattenstaafje. Dat is ineens de ideale basis voor smokey eyes.
 9. Een potloodlijntje kan ook dienen als voorbeeld vooraleer je met vloeibare eyeliner aan de slag gaat.
 10. Mag het wat meer zijn? Kies dan gerust eens voor een eyeliner met glitters of in een felle kleur.
 11. Breng ten slotte een flinke laag mascara aan om je ogen nog meer in de kijker te zetten.

Camera en montage: Hans De Groef • Met dank aan Stella Bloom (stellabloom-mariaburg.com) voor de kleding.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!