Een mooie, open blik? Zo breng je vlotjes eyeliner aan!

Een mooie, open blik? Zo breng je vlotjes eyeliner aan!
Getty Images

In een ogenblik een open blik? Het kan, met een eyeliner-lijntje dat je in een vloeiende beweging boven je ogen trekt. Oefening baart kunst, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Deze handige trucjes helpen je alvast op weg.

Fan van eyeliner

Een eyeliner zet je ogen letterlijk en figuurlijk in de verf. Het lijntje boven je ogen verruimt je blik en geeft je een mooie, open, zelfs verleidelijke oogopslag. Beautyfanaten en de grootste sterren, zoals Adele en Angelina Jolie, zijn fan: het is hét ideale make-uptrucje om je ogen in de kijker te zetten en ze groter te doen lijken.

Het geheim van een strakke lijn

Een mooi, strak lijntje vraagt om een vaste hand. Gelukkig zijn er heel wat producten op de beautymarkt die het aanbrengen van zo’n eyeliner een pak vergemakkelijken. Met de juiste potjes, handige penselen, stiftjes en andere tools beperk je het knoeien tot een minimum, en krijg je die gedroomde open blik in 1-2-3!

1 Vloeibare eyeliner

Een ultrastrakke lijn krijg je met een vloeibare eyeliner. Dankzij de fijne punt kun je erg nauwkeurig werken, maar net daarom kun je ook sneller foutjes maken. Het vraagt een beetje oefening om vlotjes een vloeibaar lijntje te trekken, maar eens je ‘t mooi hebt aangebracht, blijft het erg lang zitten.

 

Liner Pinceau (Bourjois, € 12,49 bij Kruidvat)

2 Gel-eyeliner

Met een gel-eyeliner in een potje kun je met een fijn eyelinerpenseel een lijntje tekenen. De textuur is dikker en romiger, waardoor je geleidelijk aan te werk kunt gaan. Hij vraagt meer tijd om te drogen, waardoor je makkelijk kunt bijwerken.

 

Intenza Super Eyeliner Gel (L’Oréal Paris, € 15,49 bij Di)

3 Eyelinerstiftje

Nog niet zoveel ervaring met eyeliner? Dan kun je ook een stiftje gebruiken. Het product wordt verdeeld door een vilten punt waardoor je nauwkeurig kunt werken, terwijl het stiftje makkelijk in de hand ligt. Ook ideaal voor een dunner lijntje, want er bestaan exemplaren met zowel dikkere als fijnere punten.

 

Infallible Flicks Matte Eyeliner Pen (Kruidvat, € 2,79)

4 Oogpotlood

Als het voor jou wat subtieler mag, of je een minder strak afgelijnd resultaat wilt, kies dan gerust voor een oogpotlood. Er bestaan exemplaren die je kunt scherpen, eentje met een punt die je kunt uitdraaien of een kajalpotlood. Het voordeel is dat je het lijntje subtiel kunt vervagen waardoor je niet zo nauwkeurig te werk moet gaan, maar het nadeel is dan wel weer dat het dikwijls minder lang blijft zitten.

 

Intense Look Eye Pencil (NOTE Cosmétique, € 8,99 bij Kruidvat).

5 Oogschaduw

Heb je geen eyeliner in huis, maar kriebelt het om aan de slag te gaan? Dan doet een oogschaduw het ook prima. Breng ‘m met een fijn penseeltje boven je oog aan. Je kunt het pigment van de oogschaduw intenser maken door je kwast eerst even vochtig te maken.

 

Oogschaduw ‘Carbon’ (M.A.C, € 19)

9x tips voor een mooi resultaat

Eyeliner aanbrengen is een kunst, maar met deze tips in het achterhoofd ga je zelfs de grootste make-upartiesten achterna:

  1. Ga tijdens het aanbrengen comfortabel zitten en zoek met je elleboog steun op een tafel voor een vaste hand.
  2. Nog niet zo ervaren? Start dan met een bruine eyeliner in plaats van een zwarte. Die is zachter van kleur, waardoor je meer marge hebt om hier en daar een foutje te maken.
  3. Het perfecte lijntje is niet te dik en zit dicht tegen de wimperrand aan. Begin met een fijn streepje aan de aanzet van je wimpers en ga een klein beetje dikker naar het midden en de buitenkant toe.
  4. Trek je eyeliner eventueel wat verder voor een mooie wing. Hoe hoger en verder je gaat, hoe dramatischer het resultaat.
  5. Een vloeiende lijn trekken vraagt een beetje oefening. Het kan daarom helpen om eerst stipjes eyeliner te zetten en ze daarna te verbinden tot een mooie lijn. Let op dat de puntjes niet te groot zijn en dat ze dezelfde grootte hebben.
  6. Een uitschuiver gemaakt? Wacht dan even tot de eyeliner is opgedroogd om ‘m met een wattenstaafje met micellair water te corrigeren. Natte eyeliner corrigeren geeft dikwijls meer vlekken en strepen.
  7. Gebruik je een potlood? Vervaag het lijntje dan met een klein penseeltje of wattenstaafje om te corrigeren. Dit is ineens de ideale basis voor een smokey eye.
  8. Een potloodlijntje kan ook dienen als voorbeeld vooraleer je met vloeibare eyeliner aan de slag gaat. Hierbij is het wel belangrijk dat de eyeliner dezelfde kleur heeft.
  9. Voor een natuurlijke look is het slim om tussen de wimpers ook eyeliner aan te brengen. Het maakt de wimpers voller en de lijn vloeiender.

Graag in beeld? Bekijk dan deze tutorial van onze Flair-collega’s:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer beauty:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)