12 kapsters showen zelf hun favoriete kapsel

Door De Redactie

Elke dag laten ze hun klanten stralen, maar ze inspireren ook met hun stijl. Mooi én snel te stylen: dé topkapsels van de kappers zélf!

Natasja (51)

… werkt acht jaar voor kapper Jochen Vanhoudt in Antwerpen.

Om de golf in haar lokken te krijgen, gaat Natasja met nat haar slapen en zet ze de dag nadien hier en daar een krul bij met de krultang. Hou je lokken nog een aantal seconden vast in je hand vooraleer je ze loslaat, zo blijft je krul aanzienlijk langer zitten.

Je kunt je haar ook krullen met een steiltang. Dat doe je zo:

  1. Borstel je haar goed door.
  2. Neem een lok en steek hem zo hoog mogelijk in de steiltang.
  3. Knijp ‘m dicht en maak een halve draai. Beweeg de tang langzaam naar het uiteinde van je haar. Hoe langzamer je ‘m beweegt, hoe strakker de krul.
  4. Maak de krullen wat losser met je vingers of een kam met brede tanden.
  5. Spray wat verstevigende haarlak op je haar, en klaar!

Ines (39)

… baat al vijftien jaar salon Haarfijn uit in Niel en startte de webshop happinesbox.eu.

Ines heeft lekker veel volume in haar lokken. Er zijn 4 manieren om zelf meer volume in je haar te krijgen: met een haarmousse, droogshampoo, volumepoeder of kleefrollers. Föhn je haar ondersteboven voor extra veel ‘body’ aan de haarwortels. In deze video legt beautyredactrice Sanne uit hoe je meer volume in fijn haar brengt!

Natascha (41)

… werkt al 20 jaar bij Kapsalon Priscilla in Lint.

Natascha’s snit is ideaal voor wat dikker haar: haar korte coupe ziet er mooi vol, blijft makkelijk in model en vraagt niet veel onderhoud. Kneed wat volumemousse in je lokken na het wassen en föhn ze naar achteren. Verdeel achteraf eventueel nog een beetje fixerende stylingpasta tussen je handen en ga flink door je haren om ze de hele dag in de plooi te houden.

Conny (53)

… werkt al 36 jaar bij kapsalons Dirk De Witte.

Conny heeft prachtige, natuurlijke krullen die ze graag in de verf zet. Knijp wat volumemousse in je vochtige krullen en zorg voor voldoende voeding in je stylingproducten, aangezien krulhaar van nature sneller uitdroogt. Droog je haar ondersteboven met de diffuser op de zachtste stand. Borstel je haar achteraf niet door, maar gebruik liever je vingers om je kapsel in model te brengen. Hier lees je meer tips om je krullen in topvorm te houden.

Aline (29)

… heeft in Ieper samen met haar man salon Art n Hair.

Alines specialiteit zijn fantasiekleurtjes. Wil je zelf zo’n kleur uittesten om te kijken of het bij je past of wil je een tijdelijk effect, vraag dan naar een uitwasbare spoeling of een semi-permanente kleuring:

  • Een uitwasbare spoeling blijft maar enkele wasbeurten in je haar zitten. Je wast de kleur er dus gewoon af.
  • Een semi-permanente kleuring legt een gekleurd laagje op je haar. Na zo’n 20 wasbeurten vervaagt de tint geleidelijk.

Noëmi (35)

… baat sinds zeven jaar haar eigen zaak Noëmi uit in Melsele.

Noëmie was vroeger blond, maar heeft nu een opvallende koperkleur. Koperkleuren dien je goed te onderhouden met verzorgingsproducten voor gekleurd haar, aangezien een roodtint sneller vervaagt dan andere kleuren. Was je lokken niet meer dan 2 à 3 keer per week om de kleur zo levendig mogelijk te houden.

Els (31)

… baat sinds twee jaar haar salon, Something Else, uit in ’s Gravenwezel.

Els heeft een hippe, witblonde bob die ze verzorgt met een zilvershampoo. Zo’n shampoo is paars van kleur en bevat koele elementen die de gele schijn in je haar neutraliseren. Ideaal dus om je haar af en toe op te frissen, zodat je kapsel mooi witblond blijft.

PS Zo’n zilvershampoo is ook ideaal voor dames met natuurlijk grijze lokken!

Sabine (41)

… is met Sabine@Home sinds vijf jaar zelfstandig kapster aan huis in regio Reet.

Met dit korte kopje kan Sabine alle kanten uit: opzij gestyled met een nonchalante, warrige afwerking, wat wilder of omhoog gebrusht. Gebruik een stylingspray of volumepoeder die extra textuur geeft om je lokken beter in model te brengen (én te houden). Een ideaal kapsel voor fijn haar, want zo ogen je lokken meteen voller!

Bianca (46)

… heeft zestien jaar als kapster gewerkt en geeft nu les aan kappers.

Bianca draagt dit kapsel helemaal omhoog gebrusht, met een extra krul voor veel volume. Knijp wat volumemousse in je lokken na het wassen en föhn je haar naar achteren met een grote, ronde borstel. Wil je nóg meer volume, ga dan aan de slag met een volumepoeder die je aan de haarwortels aanbrengt en vervolgens goed in je lokken kneedt.

Sophie (24)

… baat Salon Chic uit in Dilbeek, waar ze ook visagie, wimper- en wenkbrauwbehandelingen aanbiedt.

Sophie koos voor een zachte ombré, een haarkleuring die heel onderhoudsvriendelijk is. Het tweekleurige kapsel is donkerder aan de wortel en lichter aan de punten. Pas halverwege de lengtes wordt het haar gradueel ontkleurd, waardoor je geen uitgroei krijgt.

Tine (27)

… heeft sinds zes jaar haar eigen salon, Puur Tine, in Zolder.

Tine heeft een mooie, koperen coupe: een gevarieerde kleur die bij iedereen staat. Wil je zelf een koperen tint in je lokken, weet dan dat je de oranje schijn niet zo makkelijk uit je haren krijgt als je wilt veranderen. Kies er dus enkel voor als je écht overtuigd bent dat je de kleur een tijdje gaat dragen.

Chris (53)

… staat 30 jaar in Shylock’s Hairstudio in Beveren.

Het pixie-kapsel is helemaal terug van (nooit helemaal) weggeweest. De coupe is lekker fris en erg vrouwelijk, omdat je hals, kin en jukbeenderen mooi naar voren komen. Gebruik wat haarmousse, textuurspray of volumepoeder voor wat meer ‘body’ en ga er stevig met je vingers door om je haar in de plooi te leggen.

Foto’s: Tjorven Boucher – Styling: Sarah Roelstraete – Make-up: Paul Hillewaere en Isolde Roels

Meer kapselinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!