9x frisse kapsels voor de lente

9x frisse kapsels voor de lente
Getty Images

Als de zon steeds meer komt piepen, is het tijd om een frisse lentewind door je haar te laten waaien. Laat je inspireren door deze stralende kapsels voor de lente, voor kort, halflang én lang haar!

De zon in je haar

Kappers zijn het erover eens: dit voorjaar laat je je haar best zo licht en luchtig mogelijk. Korte coupes met veel beweging, halflange lokken met een nonchalante styling en lang haar met losse krullen doen het bijvoorbeeld erg goed. Highlights brengen bovendien de zon in je haar en geven een fris effect. Zorg voor een gezonde glans in je lentecoupe, met af en toe een haarmasker en de juiste stylingproducten (zoals een glansspray). Ze geven je lokken een ultragezonde look.

Inspiratie: 9x kapsels voor de lente

1. Frisse pixie

Het pixie-kapsel is terug van nooit weggeweest! Lekker fris deze lente en bovendien erg vrouwelijk, omdat je hals, kin en jukbeenderen mooi tot hun recht komen. Gebruik wat haarmousse, textuurspray of volumepoeder voor wat meer ‘body’ in je lokken, ga er stevig met je vingers door en je bent lenteklaar om de deur uit te stappen!

 

2. Lange bles

Een kort kapsel met lange lokken vooraan is enorm veelzijdig. Je kunt ze opzij stylen in een lange bles, bijvoorbeeld! Kies daarbij voor steile lokken, of leg er net een krul in voor meer schwung. Werk je kapsel af met een fixerende stylingspray.

 

3. Netjes naar achteren

Dit kapsel is stoer, maar toch erg vrouwelijk. Dankzij dit korte kopje komen je  jukbeenderen en kaaklijn mooi naar voren, waardoor je gelaatstrekken beter uitkomen. Knijp eenvoudigweg wat volumemousse in je lokken na het wassen en föhn je haar naar achteren met een grote, ronde borstel. Verdeel een beetje fixerende wax tussen je handen en ga er losjes mee door je haren zodat ze mooi in de plooi blijven liggen.

 

4. Hippe bob

Zin om van lang naar kort te gaan? Een bob wordt geknipt tot nét boven je schouders. Het is al jaren het kapsel van het moment, met een reden: het is erg stijlvol en je kunt er alle kanten mee uit. Leuk met een pony of laagjes bijvoorbeeld, én met steil, golvend of krulhaar!

 

5. Korte bob

Een leuke variant op de bob is de frisse, korte versie. Dit kapsel eindigt net onder je oren, waar je kaaklijn begint. Je kunt ‘m gepolijst stylen, maar ook een tikje warrig, met hier en daar een losse golf. Net zoals bij het pixie-kapsel komen je hals, kin en jukbeenderen mooi tot hun recht.

 

6. Stijlvolle pony

Een pony is modern, tijdloos en flatterend voor zowat élke gezichtsvorm. Kies voor een versie in lichte plukjes, zodat het geheel wat nonchalanter lijkt. Ga aan de slag met een ronde föhnborstel om je pony in model te krijgen en verzorg de puntjes met een vochtinbrengend stylingproduct.

 

7. Viva volume

Een portie volume geeft je kapsel luchtigheid. E dat gaat nooit uit de mode! Föhn je haar met je hoofd voorover en leg eventueel hier en daar een krul in je haar. Kneed op voorhand wat volumepoeder aan je haarwortels voor meer textuur en ‘body’ in je kapsel.

PS Beautyredactrice Sanne legt graag uit hoe je extra veel volume in je haar blaast!

 

8. Luchtige laagjes

Laagjes zorgen voor meer volume en schwung in je kapsel. Ze geven je gezicht een zachte uitdrukking en zijn lekker luchtig, wat dit kapsel ideaal maakt voor de lente. Een laagjeskapsel is extra leuk in combinatie met curtain bangs: een pony die ietsje langer is en je gezicht mooi omlijst.

 

9. Zachte krullen

Naturelle, zachte golven doen het altijd goed in de lente. Heb je ze niet van nature, ga dan aan de slag met een krul- of steiltang. Krul elke lok afwisselend in de andere richting en borstel ze uit. Heb je al natuurlijke krullen? Werk dan met een beetje fixerende mousse die je lokken in toom houdt, zonder volume weg te nemen.

 

En ook nog…

Of je nu kort, halflang of lang haar hebt: haaraccessoires zijn helemaal in. Geef je kapsel een extraatje met speldjes, een diadeem, sjaaltje of leuke haarelastiek. Op-en-top lente!

 

Meer over je haar:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)