10x stijlvolle kapsels voor vijftigplussers

10x stijlvolle kapsels voor vijftigplussers

Doorheen de jaren veranderen je haren niet enkel van kleur, maar ook van textuur. Ze worden vaak droger en dunner, waardoor een aangepaste verzorging én een nieuw, stijlvol kapsel wel op z’n plaats is. Laat je inspireren door deze kapsels voor vijftigplussers!

Een kapsel dat bij je past

Lang, halflang of kort haar: hoe lang je lokken ook zijn, er is een geschikt kapsel voor íédereen. Kies voor een kapsel dat bij je persoonlijkheid en je haarstructuur past. De juiste snit accentueert je kaaklijn, laat je jukbeenderen mooi uitkomen en leidt de aandacht af van eventuele oneffenheden, wat voor een verjongend effect kan zorgen.

Is je haar lang, en wil je dat liefst zo houden? Super, dan kun je er alle kanten mee uit! Lange lokken voor vijftigplussers zijn mooi als er veel volume, golven of krullen in zitten. Is je haar net heel dun geworden? Ga dan voor een halflange of korte, pittige snit.

Lange kapsels

Dat je geen lange haren kunt hebben als je boven de 50 bent, is al lang achterhaald. Als je prachtige, lange lokken hebt, haal dan het meeste uit je kapsel. Met deze ideeën, bijvoorbeeld:

1. Lang met een pony

Een pony omlijst je gezicht en geeft je kapsel een hippe, stijlvolle toets. Kies wel niet voor de recht afgeknipte versie, maar voor een pony in lichte plukjes. Pluspunt: eventuele rimpels of fijne lijntjes op je voorhoofd worden zo subtiel verdoezeld.

 

2. Laagjes

Laagjes zorgen voor lekker veel volume en schwung in je kapsel. Ze maken je haar minder zwaar en geven je gezicht een zachte, jonge uitdrukking. Let op: dit kapsel is minder geschikt voor vrouwen met dun en fijn haar. Wil je toch laagjes, vraag je kapper dan om je lokken heel zachtjes op te knippen.

 

3. Lang en sluik

Vooral vrouwen met een ovaal gezicht komen perfect weg met een supersluik kapsel. Laat je lokken op één lengte knippen, verdeel je haar in een zij- of middenscheiding en ga er lichtjes met de steiltang door. Vergeet wel geen hittebeschermingsproduct te gebruiken als je een stylingtool gebruikt.

Tip: verdeel een drupje haarolie over de lengtes van je lokken om ze verzorgen en extra glans te geven.

 

Halflange kapsels

Halflange kapsels zijn hélemaal hip de laatste jaren. Perfect als je de schaar in je lange lokken wil zetten, maar niet resoluut kort wilt gaan, óf als je je korte kapsel wilt uitgroeien.

4. De shag

Het ‘shag’-kapsel staat voor zachte laagjes op verschillende lengtes waarmee je heel wat kanten uit kunt. Dit kapsel, geïnspireerd op de jaren ’70, is een tikje warrig, heeft véél textuur, véél volume aan je kruin en is mooi glanzend aan de punten.

 

5. De lob

‘Lob’ staat voor ‘lange bob‘. Deze stijlvolle variant is een fris en jeugdig kapsel voor vrouwen van elke leeftijd. Verstuif eventueel wat textuur- of volumespray aan je kruin om je lokken wat meer ‘body’ te geven.

 

6. Volumineus met een zijscheiding

Dik, volumineus haar flatteert enorm en doet je jaren jonger lijken. Ga daarom aan de slag met je haardroger, een ronde föhnborstel en stylingproducten die je lokken textuur geven. Kies bij voorkeur voor een zijscheiding: die geeft je volumineuze kapsel een boost.

 

Korte kapsels

Korte kapsels zijn extra gemakkelijk in model te brengen. Ze geven je gezicht een lift en je kunt er, ondanks wat velen denken, heel wat kanten mee uit. Kijk maar:

7. Het pixie kapsel

De pixie staat dit jaar weer hoog aangeschreven als haartrend. En dat is goed nieuws, want dit kapsel kun je op heel wat manieren in model brengen! Kies je ervoor om ‘m warrig te stylen, of net heel netjes? Naar boven of mooi vallend over je voorhoofd? Jij kiest!

 

8. Stijlvol naar achteren

Ligt je haar meestal naar voren? Gooi het dan eens over een andere boeg. Je lokken naar achteren stylen is niet alleen makkelijk, maar ook erg stijlvol. Zorg voor een nette afwerking: met een fixerende haarspray hou je uitspringende haartjes netjes in toom.

Tip: mis je wat volume aan je kruin? Spray dan een beetje volumespray in je haren, of ga aan de slag met een volumepoeder. Verdeel een klein beetje in je handpalmen en ga er flink mee door je haren tijdens het stylen.

 

9. Viva volume

Laat je haren kortwieken, maar hou ze bovenaan nog vrij lang om extra veel volume te creëren. Vernevel wat volume- of textuurspray in je lokken en ga er flink met je vingers door tijdens het stylen.

 

10. Balayage

Dé ideale manier om grijze haren te verdoezelen, is met een balayage. De kapper maakt je haar gedeeltelijk blonder, wat je haren opfrist zonder ze volledig te kleuren. Een vrolijke, korte snit doet je nieuwe kleurtje extra mooi uitkomen. Hier lees je trouwens hoe je gekleurde haren zo lang mogelijk mooi houdt!

 

Meer lezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)