Trend: pastel in je interieur

Door De Redactie

Wil jij graag je interieur opfrissen, zonder al te grote veranderingen aan te brengen? Haal dan zeker pastelkleurige meubels, stofjes en accessoires in huis. Met deze zoete snoepkleurtjes straalt je interieur in no-time romantiek uit én ben je helemaal mee met de laatste trends!

We kunnen er niet onderuit: pasteltinten kom je écht overal tegen. Niet alleen in je kleerkast, maar ook in het interieur en accessoires doen deze kleuren hun intrede. Van zachtroze vazen tot mintgroene muren en van babyblauwe dekens tot lichtgele kussens: deze zomer krijgen we een zoete inval!

Combineer er op los

De vier populairste pastelkleuren zijn lila, mintgroen, lichtroze en ijsblauw. Hoewel het afgeraden wordt om vele kleuren met elkaar te matchen, kun je deze zachte tinten gemakkelijk met elkaar combineren, zonder dat je interieur bombastisch overkomt.

  • Vind je pasteltinten te zacht? Geef je interieur dan extra schwung door je pastel te combineren met één felle kleur. Felgekleurde tinten, in combinatie met je pastelkleuren, geven je kamer een rustgevende en romantische uitstraling met de nodige power.  Zo kun je een pastelblauwe muur perfect combineren met een fluo gele zetel. Of een pastelroze vaas met felgekleurde rozen in. Het zit ‘m ook in de accessoires: een felgekleurde lamp, kussen of tapijt kunnen je interieur dat tikkeltje meer geven.
  • Houd je het liever subtiel? Dan kun je een oud meubelstuk een nieuw likje verf geven of een felgekleurd tapijt aanschaffen. Daarnaast kun je ook een zetel, tafel of stoel kiezen in één pastelkleur, terwijl je de rest van je interieur sober houdt.
     
  • Vindt je man of vriend deze snoepkleuren te meisjesachtig? Combineer dan één pasteltint met een rustig interieur. Mintgroen gaat bijvoorbeeld perfect samen met grijze en zilveren elementen.
  • Je wilt wel power in je interieur, maar gaan fluorescerende objecten je net iets te ver?  Kies dan voor een leuk dip and dye effect. Zo kun je bijvoorbeeld de onderkant van je gordijnen in een felle kleur dompelen. Met de witte bovenkant behoud je de rust in huis, maar de felle onderkant maakt je alledaagse gordijnen specialer.
     

Ben je overtuigd, maar heb je een beetje inspiratie nodig? Met onze fotospecial helpen we je alvast op weg!

[FOTOSPECIAL]

Partner Content