Deze verrassende feiten over de beautyblender ken je vast nog niet

Deze verrassende feiten over de beautyblender ken je vast nog niet

Voor heel wat vrouwen is de beautyblender een onmisbaar hebbeding in het make-uptasje. 

Heb jij dit sponsje ook in huis en ben je er ook zo’n fan van? Dan moet je zeker verder lezen, want hieronder ontdek je nog een paar verrassende wist-je-datjes:

Weetjes over de beautyblender

Het is niet gewoon een make-upsponsje

In tegenstelling tot gewone make-upsonsjes is een beautyblender vochtopnemend. Dep daarom altijd eerst de blender in wat water, dan zal er door al het opgenomen vocht, geen ruimte meer zijn om jouw foundation te absorberen, waardoor er geen product verloren gaat.

Het is ontstaan tijdens een special-effects make-uples

Rea Ann Silva is degene die dit geniale ding bedacht. Tijdens een special-effects make-uples kreeg ze de tip om een make-upspons te versnijden. Zo kwam ze tot het idee om met verschillende vormen te experimenteren, tot ze tot de shape van de blender kwam.

Daarom heeft het (vaak) een roze kleur

Over de typische roze kleur had ze eigenlijk niet nagedacht. Toen ze het eerste prototype te zien kreeg, had het deze tint, en daar werd ze eigenlijk meteen blij van. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de kleur van de beautyblender nog iconischer is dan ‘Living Coral‘, dé trendkleur van 2019.

Je kunt het ook gebruiken met poeder

Dacht je dat je het enkel kunt gebruiken met vloeibare foundation? Mis! Ook met poeder is het hét uitgelezen make-upaccessoire. Onder meer om je bronzer of blush wat minder fel en meer natuurlijk te maken.

Niet alleen om make-up aan te brengen

Gebruik je dit accessoire enkel ‘s ochtends en voor de rest van de dag niet meer? Jammer, want je zou het ook kunnen gebruiken om je make-up bij te werken. In plaats van een nieuwe laag foundation aan te brengen gebruikte Rea de spons om de foundation opnieuw te blenden en er weer vlekkeloos te laten uitzien.

Bron: www.allure.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)