Wees slim en lijk slanker!

Door De Redactie

Onlangs nog ontevreden voor de spiegel gestaan omdat je vond dat je er "te dik" uitzag? Lees onze slimme kledingtips en je ziet er meteen een stukje slanker uit!

1. Ga voor strepen

Eén van de oudste truukjes uit het grote modeboek, maar het werkt wel degelijk. Verticale strepen creëren lengte, horizontale en diagonale strepen zorgen dan weer voor extra breedte. Heb je geen al te grote borsten? Ga dan voor een mooi aansluitende top met diagonale strepen. Wanneer je brede heupen hebt laat je een rok met horizontale strepen best in de winkelrekken hangen.

 

2. Kies het juiste ondergoed

Er is speciaal ondergoed op de markt om je probleemzones te verdoezelen. Zo zijn er slips die een buikje minder zichtbaar maken waardoor je silhouet verscherpt.

 

3. Zet je taille in de kijker

Een buikje kan je best verbergen met een laag uitgesneden broek en een ruim zittend topje tot over je heupen. Strakke kledij en dikke materialen laat je beter links liggen en ook te korte vestjes zijn uit den boze. Getailleerde tops zorgen ervoor dat je perfect de vorm van je lichaam kan volgen.

 

4. Accessoires leiden aandacht af

Voel je niet verlegen om accessoires te gebruiken om de aandacht af te leiden van probleemgebieden. Kettingen en oorbellen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de aandacht naar je gezicht getrokken wordt. Zorg er alleen voor dat de accessoires in verhouding zijn met je lichaam en dat ze afgestemd zijn op je kledij.

 

5. Hoera voor aansluitende kledij

Heel wat vrouwen hebben te ruime kleren in hun kast hangen om het een en ander te verdoezelen, maar eigenlijk werkt aansluitende, getailleerde kledij beter. Het mag alleen niet té strak zitten.

 

6. Black is beautiful maar overdrijf niet

Zwart, antraciet en marine hebben een afslankend effect, maar vergeet af en toe geen fel kleurtje in te lassen in je outfit. Om goed te zijn gebruik je donkere kleuren bij probleemzones en ga je voor kleuren als fuchsia en rood bij gebieden waar je graag aandacht op wenst te vestigen.

 

7. Een bh moet perfect zitten

Niets zo belangrijk als een perfect zittende bh te vinden. Een exemplaar dat te groot is geeft je een onverzorgd uiterlijk. Eentje dat te strak zit, zorgt dan weer voor "té veel" decolleté en oneffenheden op je rug.

 

8. Prints helpen

Om slanker te lijken kan je ook kleren uitkiezen met prints. Maar ga dan wel voor prints waarbij de motieven elkaar overlappen of dicht tegen elkaar staan.

Partner Content