Yentl Keuppens test de French Balayage, dé kapseltrend van 2021: “Het oogt echt heel natuurlijk!”

Advertorial

We kunnen weer naar de kapper – oef – en verlangen massaal naar een stralende, frisse coupe. Enter: de French Balayage van L’Oréal Professionnel, een professionele techniek in 2 stappen voor welke natuurlijk uitziende balayage je ook wenst. Beauty-holic Yentl Keuppens testte de trend van 2021 uit en wil niet meer zonder.

French Balayage: een perfect geblende verheldering en voedende glans

Yentl Keuppens is influencer en dus best gehecht aan haar lokken. “Ik heb in het verleden al vaak geëxperimenteerd met zowel zwart, bruin als blond, zélfs roze voor het goede doel. Nu wissel ik nog steeds af tussen mijn natuurlijke bruine haarkleur en blond. Ik kleurde m’n haar ooit zelf met een goedkope kleuring; nooit meer! Het was helemaal uitgedroogd en beschadigd dus sindsdien vertrouw ik mijn haar enkel toe aan een professional.”

De French Balayage is dan ook helemaal iets voor Yentl want het zorgt voor een natuurlijk en verzorgd resultaat, welke tint je ook kiest. Je bepaalt helemaal zélf de intensiteit want de kapper kan je balayage zowel subtiel, sexy als extreem aanbrengen, ook op heel donker haar. Prima voor iedereen dus, van de lichtste blondines tot de donkerste brunettes.

Bij Yentl brachten we de balayage aan met de hand en speelden we op haar lengten met schaduw en licht,” vertelt haarstylist Valerie Fierens van Level 4 Hair. “Aan de voorkant brachten we een contouring aan die ietsje hoger werd ingezet. Een French Balayage plaatsen we nooit tot op de aanzet, deze moet mooi blenden met je natuurlijke haarkleur. Na het kleuren worden je haarschubben weer gesloten met een zure gelcrème toner waarmee je lokken goed gevoed worden en de kleur langer mooi blijft.”

Natuurlijk en glanzend resultaat

Resultaat? Haren alsof je een paar dagen op zonvakantie bent geweest. “Ik ben er echt heel blij mee en wat had ik die zalige hoofdmassage gemist!” lacht Yentl. “Het leukste aan deze French Balayage is dat m’n uitgroei straks minder hard gaat opvallen. De overgang is heel zacht en de kleur is wat lager ingezet zodat ik minder snel terug naar de kapper moet. Het oogt echt heel natuurlijk!

Met zo’n naturelle balayage ben je inderdaad 6 tot 8 maanden goed al raadt kapster Valerie aan om na zo’n 8 weken nog een keertje terug te komen voor een toner. “Met een toner neutraliseren we warme tinten die er bij veelvuldig wassen of zwemmen na een tijdje weer doorglippen. Zo houden we de haarkleur fris en glanzend.”

Langdurig mooie kleur met de juiste thuisverzorging

Thuis komt het erop aan de balayage zélf te onderhouden door je haar simpelweg goed te verzorgen. “Ik ben een echte verzorgingsgoeroe als het op mijn lokken aankomt en verwen ze met een paarse shampoo, conditioner, maskers en allerlei sprays tegen hitte of voor glans. ’s Nachts gaat er steevast een nachtserum in,” aldus Yentl.

  • Behoud je glans én bescherm tegen metaaldeeltjes zodat je kleur minder snel vervaagt met de shampoo en het masker van L’Oréal Professionnel Metal Detox.
  • Gebruik een paarse shampoo om warme highlights te neutraliseren met L’Oréal Professionnel Serie Expert Blondifier Cool Shampoo.
  • Gebruik één keer per week een masker dat je haar van binnenuit herstelt. Het Absolut Repair Masker breng je aan op gewassen en handdoekdroog haar.

Grijp je korting!

Ook zin in lokken vol zon? Profiteer nog tot en met 30/06/2021 van € 20 terugbetaling op je French Balayage. Registreer je via salon-exclusif.be en haal de deal binnen, maak een afspraak voor je French Balayage bij een L’Oréal Professionnel kapper en upload na je bezoek het betalingsbewijs. Vergeet niet je nieuwe haarkleur te delen op sociale media met de #FrenchBalayage!

Ontdek de French Balayage op Lorealprofessionnel.be.