Zo krijg je een ideale teint

Door De Redactie

De juiste verzorging vinden voor je gezicht, het is tegenwoordig een hele opgave. Getinte dagcrèmes en foundations gaan al lang mee, en nu zijn er ook all-in-one crèmes met alle letters van het alfabet. Maar wat zijn BB -, CC -, DD - en zelfs EE crèmes nu precies? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

BB crème

De BB crème, ofwel Blemish Balm, is een all-in-one verzorging die vooral handig is als je weinig tijd hebt. Het is eigenlijk een getinte crème die de huid hydrateert, onzuiverheden verbergt en de huid beschermt tegen de zon. Je kan hem meteen aanbrengen op de huid of combineren met een gewone dagcrème.

CC crème

CC crème heeft al het goede van de BB crème meegekregen en zorgt daarbovenop ook voor een egale teint. CC staat voor Color Correction en is speciaal ontworpen om de toon van je huid te corrigeren. De crème zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid er gezonder, minder rood of minder dof uitziet. CC crème is iets lichter dan BB crème en zorgt dus voor nog minder dekking. Wil je toch iets meer dekking, dan kan je na de crème nog een concealer aanbrengen.

DD Crème

Volgens sommigen staat DD crème voor Dynamic Do-all, volgens anderen is het Daily Defense. DD crème heeft dezelfde eigenschappen als zijn voorgangers, maar waar CC crème focust op kleurcorrectie,  focust DD crème vooral op een anti-rimpel effect. De crème gaat veroudering van de huid tegen en zorgt tegelijkertijd voor een egale teint.

EE crème

De allernieuwste crème is de EE crème, die ervoor moet zorgen dat de huid nog meer gaat stralen. EE staat voor Energy Enhancer en belooft meer vitaliteit en elasticiteit voor de huid. Het doel van de nieuwe crème is de huid hydrateren, rimpels corrigeren, maar vooral ervoor zorgen dat de huid een gezonde en mooie gloed heeft zodat je geen extra dagcrème of foundation meer nodig hebt. Ideaal wanneer je er in enkele minuten stralend wil uitzien.

Lees meer:

Partner Content