Zo voorkom je zomer-modeblunders

Door De Redactie
Zichtbare tepels onder een strak zomertopje, uitgelopen mascara na een duik in het zwembad, veel te witte benen, ... Gênante zomerprobleempjes die je in een mum van tijd kan wegwerken! Hoe? Met onze tips...

1. Je slipje is zichtbaar onder die witte broek?

Transparante of te strakke kledij kan ervoor zorgen dat iedereen ziet welk ondergoed jij die dag aangetrokken hebt. Wil je niet dat Jan met de pet naar jouw nieuwe zwarte string staart? Draag dan naadloos huidskleurig ondergoed onder een witte broek of onder strakke, doorzichtige topjes.

2. Jurkje met open rug, maar wat met die BH?

Jurkjes met allerlei uitsparingen of met een open rug zijn in deze zomer. Maar wat doe je dan met die BH? Het lijkt nergens naar als je de lijn van je jurk verbreekt met bh-bandjes of sluitingen. Tegenwoordig vind je zelfklevende bh’s mét beugels die genoeg steun bieden maar toch onzichtbaar zijn onder een jurk. Kijk hier maar eens.

3. Je wil voor ‘t eerst deze zomer een rokje aan maar je benen lijken melkflessen?

Het begint warm te worden en dan komen de blote-benen-kriebels: je wil een rok of een jurk dragen waarbij je benen bloot zijn, maar die hebben nog geen zon(nebank) gezien? Heb je geen tijd om zelfbruiner aan te brengen? Wrijf je benen en eventueel de rest van je lichaam in met een hydraterende crème met een kleurtje. Dit trucje wordt trouwens heel vaak gebruikt op de catwalk bij hele bleke modellen. Zo’n potje in je handtas is nooit overbodige ballast.

4. Uitgelopen make-up na of zelfs tijdens het zonnen en zwemmen?

Zweet, warmte en water kunnen de make-up die je ‘s ochtends zo zorgvuldig aangebracht had volledig verknallen. Uitgelopen mascara, gevlekte foundation,… Let er steeds op dat je waterproof exemplaren koopt. Zelfs waterproof camouflagesticks bestaan, zodat je na een zware nacht stappen op het strand kan relaxen zonder er ellendig uit te zien.

5. ‘s Avonds een beetje fris? Help, stijve (en vooral zichtbare) tepels!

Het is heerlijk om op een zwoele zomeravond een mooie jurk of een leuk topje te dragen zonder BH. Tot het frisser wordt… Om zichtbare tepels te vermijden bestaan er tepelstickers. Het klinkt raar maar deze stickers zijn erg effectief!

 

Partner Content