@Nacho Uribe Salazar via leibal.com - @theapartment.dk -@zarahome

4x trends die mooi staan in een landelijk interieur

Nu we steeds meer in ‘ons kot’ blijven, kan een beetje extra aandacht voor ons interieur geen kwaad. Wil je in 2021 eens iets anders of ben je op zoek naar leuke ideetjes om je woonplek een update te geven? Deze vier trends voor je interieur zetten je op weg!

4x trends voor je interieur

Hout in ere hersteld

Beeld: Stacey Brandford voor House & Home March 2020
Beeld: trendesignbook.com

Licht hout domineerde jarenlang en is nog steeds razend populair dankzij Scandinavische design-invloeden. Toch zijn ook donkere houtsoorten aan een opmars bezig. Oubollig zijn ze lang niet meer, integendeel! Ze geven een vleugje luxe en extra warmte aan je interieur. Opvallend: zowel licht als donker hout wordt steeds meer gebruikt als wandbekleding.

Geen blauwtje lopen met donkerblauw

interieur Nest
Beeld: theapartment.dk
Beeld: trendesignbook.com

Nachtblauw, koningsblauw, marineblauw, … alle soorten donkerblauw doen het goed in de gezellige interieurs van 2021. Donkerblauw is het nieuwe zwart! Vooral in combinatie met hout én goud (en andere metaalsoorten). Donkerblauw straalt klassieke rust uit en heeft net als donker hout een luxueuze uitstraling.

Organische, zachte vormen

Beeld: zarahome.com
Beeld: Nacho Uribe Salazar via leibal.com

Ronde, natuurlijke, imperfecte vormen doen het vooral goed bij interieurobjecten. Denk aan de wabi sabi-invloeden maar ook aan een streepje jaren 50 en 60 waar ronde salontafels of de wereldberoemde loungezetel van Eames furore maakten.

Ruig beton

Beeld: finnishdesignshop.com
Beeld: molitli-interieurmakers.nl

Zacht en organisch combineren met iets ruigere materialen: dat is altijd scoren. De beton-look is al een tijdje populair en ook in 2021 komt het in verschillende gedaantes terug. Je kunt beton glad en strak maken, maar ook ruw, poreus en ‘onafgewerkt’ laten. En het is vooral dat laatste dat we meer gaan zien. Neem maar eens een kijkje in dit mooie huis.

Ook interessant:

Binnenkijken bij…

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content