Hyacint: 3 geurige bloemstukjes om zelf te maken

Mmm… ruik je het? De lente komt eraan! Deze drie bloemstukjes met hyacinten brengen meteen nieuw leven in huis. Onze bloemenexpert Gudrun toont je in onderstaande video hoe je zelf aan de slag gaat.

3x bloemschikken met hyacint

Niet alleen met de bloempjes die geuren als een heerlijk parfum maar ook met de bloembol van de hyacint gaat Gudrun aan de slag.

De wortelharen uit de bol zijn verrassend decoratief en geven een speels effect aan je bloemstuk in huis. Er bestaan zelfs speciale bloembolvaasjes om de bloembol extra in de verf te zetten.

En ook voor je eerste lentetafel heeft Gudrun een goed ideetje: een romantische servetring gemaakt uit een krans van hyacinten. Of wat dacht je van een speciaal boeket ín glas? Zo origineel!

Bekijk dus snel onze hyacinten-video en haal de lente in huis!

Benieuwd naar meer bloemstukjes met andere bloemen? Neem dan snel een kijkje op onze verzamelpagina!

Zo blijven je hyacinten langer mooi

  • Zet ze op een koele plek. In een warme kamer of in de zon bloeien ze snel uit.
  • Zet ze niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit geeft namelijk ethyleengas af, waardoor je bloemen sneller verwelken.
  • Vul het water regelmatig bij en ververs het om de drie dagen. Voeg ook wat snijbloemenvoeding toe.

3x weetjes over de hyacint

  • Eén tak telt tot veertig kleine bloempjes, die ook weleens ‘nagels’ worden genoemd.
  • Katten in huis? Dan lopen ze waarschijnlijk met een grote boog om hyacinten heen. Zij vinden de rijkelijke geur maar niets.
  • Hyacinten mixen met andere lentebloeiers? Snij ze dan eerst af en laat ze uitlekken. Ze geven namelijk een slijm af dat slecht is voor andere bloemen.

Met dank aan Bloemenschool De Groene Verbeelding voor de mooie locatie. Camera en montage: Hans De Groef

Bekijk ook onze andere video’s over bloemschikken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!