Amaryllis: 3x bloemschikken met deze fluweelzachte winterbloem

3x bloemschikken met amaryllis

Tussen november en maart is de amaryllis dé kamerplant om in huis te halen. Met haar grote bloembol heeft ze zo goed als geen verzorging nodig. Je hoeft ze zelfs niet in een pot met aarde te steken om ze laten bloeien. Gudrun legt je uit waarom en leert je hoe je creatief en eenvoudig bloemstukken maakt met amaryllissen. Deze drie ideeën komen aan bod in de video:

  • de gewaxte bloembol
  • de hangende amaryllis
  • de zwemmende amaryllis

Bloemschikken met amaryllis: tips van de bloemist

  • De grote bloemen worden gedragen door een holle stengel. Sommige bloemisten vullen de stengels dan ook op met katoenen watten voor extra stevigheid wanneer ze boeketten maken.
  • Amaryllissen zijn dominante bloemen dankzij hun imposante verschijning. Bij boeketten speelt de bloem vaak de hoofdrol en is er niet meer nodig dan nog wat extra bladgroen om tot een prachtig boeket te komen. Neem bladgroen met een mooiere stengel dan de gladde, ‘saaiere’ stengel van de amaryllis als je een transparante vaas gebruikt.

Ben je gek op bloemschikken? Dan mag je dit niet missen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!