Getty Images

6 tips voor meer eekhoorns in je tuin

Tijdens een boswandeling heb je ze vast al eens in de bomen zien springen en klimmen, die kleine eekhoorns. Maar wist je dat je met enkele simpele tips deze schattige acrobaten ook naar jouw eigen tuin kunt lokken?

Dit kun jij doen voor de eekhoorns in je tuin

  1. Richt je tuin zo natuurlijk mogelijk in.
  2. Hang nestkastjes op die geschikt zijn voor eekhoorns.
  3. Voorzie wat extra voedsel zoals, ongezouten pinda’s, zonnebloempitten, hazelnoten, walnoten, rozijnen, beukennootjes, of een voedersilo met eekhoornvoer.
  4. Naast voedsel hebben eekhoorns ook voldoende drinken nodig. Zet enkele kommetjes water op een veilige plek in je tuin. Eekhoorns zijn echte acrobaten, dus je kunt eventueel een constructie van dunne takjes en touwen voorzien zodat katten of roofdieren niet bij het voedsel en drinken kunnen.
  5. Zorg dat je voldoende grote bomen in je tuin hebt waarin de eekhoorn een nest kan maken of kan schuilen. Aaneengesloten bomen vindt hij het leukst. Enkele van zijn favorieten zijn eik, beuk en hazelaar.
  6. Eekhoorns maken meestal een bolvormig nest met een diameter van ongeveer 30 cm. De buitenkant maken ze met twijgen en bladeren, de binnenkant bekleden ze met schors, mos en gras. Voor een nestje in een boomholte of nestkast hebben ze enkel binnenbekleding nodig. Zorg er dus voor dat er voldoende nestmateriaal in je tuin te vinden.

Geen winterslaap

Wist je trouwens dat de eekhoorns in ons land geen winterslaap houden? Ze zijn wel minder actief in de winter en komen dan enkel in de voormiddag of vroege namiddag tevoorschijn om te eten. In de herfst leggen ze een voedselvoorraad aan en eten ze extra veel om een vetlaagje op te bouwen voor de wintermaanden, want als het erg koud is blijven ze soms enkele dagen in hun warm nestje zitten.

Bron: Natuurpunt

Meer tuintips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content