EK pompoenwegen: drie kwekers uit Kasterlee op het podium

EK pompoenwegen: drie kwekers uit Kasterlee op het podium

België is niet alleen het land van bier en frietjes, maar nu ook van de reuzenpompoenen. Tijdens het EK pompoenwegen in het Duitse Ludwigsburg gingen drie Belgische pompoenkwekers met een medaille naar huis. Bovendien wonen de heren ook alle drie in dezelfde gemeente: Kasterlee. 

Pompoen van duizend kilogram

Het was Mario Van Geel die met een pompoen van zo maar eventjes 1.013 kilogram de overwinning binnensleepte. Een joekel dus, maar toch is het gewicht geen wereldrecord. Dat staat namelijk op 1.190,5 kilogram en werd in 2016 gevestigd door een andere Belg, Mathias Willemijns.

Op de tweede en derde plaats stonden Luc Van Heuckelom en Jan Biermans, de winnaar van vorig jaar, met hun pompoenen van 979 en 860 kilogram. Daarna volgden nog kwekers uit Italië, Oostenrijk en Duitsland.

Tentoonstelling

In de tuin van het kasteel van Ludwigsburg loopt momenteel een tentoonstelling waar tal van pompoenen en pompoensculpturen te bewonderen zijn. Het thema dit jaar is ‘sprookjeswereld‘. De tentoonstelling loopt nog tot 3 november.

Ook interessant:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)