Geluk zit in een groen hoekje

Groen blaadje: ‘Geluk zit in een groen hoekje’

In de boekenrubriek ‘Groen Blaadje’ stelt de Libelle Nest-redactie leesvoer over tuinieren, natuur, groen en ecologie voor. Vaak vers van de pers, soms al wat gerijpt, maar altijd even interessant. Deze maand: ‘Geluk zit in een groen hoekje’ van Suzanne de Boer & Nicolien de Rooij.

Van de tuin in ‘moeten’ naar de tuin in ‘willen’

‘Geluk zit in een groen hoekje’ is een aanstekelijk boek voor geluksvogels met een buitenruimte. De auteurs maken je meteen duidelijk dat je geen grote lap grond hoeft te bezitten om groen geluk te ervaren. Met een voorgevel, balkon of dak kun je gelijk aan de slag én een opmerkelijk verschil maken in de strijd tegen klimaatopwarming.

Dit boek overtuigt je: een tuin vol tegels en verharding is net als het uren spitten en schoffelen een idee waar we afscheid van kunnen nemen.

De auteurs willen je inspireren hoe ook jij stukje bij beetje kunt vergroenen, hoe je planten kweekt en liefde aanwakkert voor tuinieren. Ze brengen informatie over het belang van een groene tuin en al het goede wat je daarmee bereikt voor jezelf en de wereld om je heen. Eens je die achtergrondkennis hebt, wordt tuinieren nog leuker!

Een mix van achtergrondkennis, DIY, veel tips en interviews

Je vindt in het boek ook interessante interviews met groenexperts. Ze geven heldere antwoorden op vragen als wat te doen tegen wateroverlast in de tuin. Daarnaast lees je reportages over verschillende buitenruimtes van mensen die maximaal willen vergroenen. Zo is er…

  • Lisa en haar gezin die begonnen met braakliggend stukje grond,
  • Carlijn die haar voorgevel tot een wilde oase omtoverde
  • of Lotte die moestuiniert op haar garagedak.

Na elk hoofdstuk krijg je nog een lijst met extra informatie over het thema zoals tips voor podcasts, verenigingen en websites.

Geluk zit in een groen hoekje informeert, inspireert en amuseert. Een mix van achtergrondkennis, doe-het-zelf-projecten, veel tips en interviews maakt het boek interessant voor iedereen die meer wil dan alleen ‘tegel eruit, plant erin’.

Geluk zit in een groen hoekje

‘Geluk zit in een groen hoekje’ van Suzanne de Boer & Nicolien de Rooij, uitgegeven bij KNNV Uitgeverij. 24,95 euro – koop het hier.

Nog meer interessante boeken over tuinen en co:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content