Getty Images

Egels zien af van de hitte: zo help je ze een handje

Het wordt opnieuw een warme dag met temperaturen tot maar liefst 39 graden. De dieren in je tuin of uit de omgeving kunnen dan ook wat extra aandacht gebruiken vandaag. En dan vooral de egels! 

Zoektocht naar water en voedsel

Egels vinden deze dagen maar moeilijk water om hun dorst te laven, maar ook hun buikje geraakt moeilijker gevuld. Wormen, slakken en andere insecten waarvan egels smullen, kruipen namelijk diep weg in de grond op zoek naar koelte.

Wist je dat het aantal doodgereden egels tijdens hete en droge zomers hoger is? Dat komt doordat zij vaker wegen oversteken in hun zoektocht naar voedsel en water.

Zo help je de egels een handje

Om de egels te helpen, kun je een schoteltje met water in de schaduw zetten. Vul het schoteltje niet met melk. Egels verteren geen koemelk en krijgen er zware darmklachten van. Om ze te laten aansterken, kun je het water wat pindakaas mengen. Ook ongepelde pinda’s zijn een egel-favoriet. Met hun sterke tanden bijten ze zo door de schil heen. Kattenvoer, meelwormen of gedroogde insecten zijn ook een prima idee. Geef geen brood of gezouten voedsel, want daar drogen de diertjes nog meer van uit.

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content