© Getty Images

De leukste activiteiten voor de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie neemt iedereen meestal wat tijd om gezellige dingen te plannen. En dat kan om het even wat zijn, van knutselen met je kinderen tot een fijn uitje met je partner. Dit zijn volgens ons de leukste activiteiten voor de kerstvakantie.

7x ideetjes voor de kerstvakantie

1. Lichtgevende dieren in Pairi Daiza

Het dierenpark Pairi Daiza wordt tijdens eindejaar omgetoverd tot een wondermooi winterparadijs. Nog tot en met 8 januari kun je je er laten verwonderen door de grootste verlichte tuin van het land. Gigantische versieringen, lichtgevende dieren, kleurrijke projecties en muzikale poppentheaters in reusachtige kerstballen strijken neer in het park. Ook de historische gebouwen krijgen een winters jasje. Zo zijn de boeddhistische tempel en Pandagrot gedecoreerd met fonkelende lichtjes en lantaarns.

2. Bezoek een van de vele kerstmarkten

Er bestaat geen fijnere plek om af te spreken met je vrienden en vriendinnen dan op een kerstmarkt. Je kunt er gezellig bijpraten, cadeaus shoppen, winterspulletjes bewonderen en vooral: klinken op de vriendschap!

Ook een daguitstap naar een van onze prachtige Belgische steden is een must tijdens de kerstperiode. De straten zijn feestelijk verlicht en er zijn een heleboel toffe activiteiten voor jong en oud. Onze favoriete steden voor een daguitstap? Zonder twijfel Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt of Mechelen.  

3. Avontuur in Forestia

Voor de avontuurlijke kinderen, mama’s, papa’s (en oma’s en opa’s!) is Forestia ook een leuk kerstvakantie-idee. Niet ver van Spa kun je namelijk het dierenpark, avonturenpark én outdoor klimpark bezoeken. Je zoeft er langs verschillende tokkelbanen en maar liefst 9 touwenparcours hoog in de bomen. Klik hier voor meer info.

4. Indoor shoppen

Toch liever een beetje warmer, maar wel zin om te shoppen met bijvoorbeeld een van je beste vriendinnen? Dan kun je zeker terecht in een sfeervol shoppingcentrum. Heel wat centra zorgen zelf voor wat kerstsfeer door heuse indoor kerstdorpjes te bouwen of door alles te versieren met feestelijke spulletjes. Ook mooi meegenomen: op 3 januari beginnen de wintersolden.

5. Zelf donuts bakken

Op een miezerig dagje kan thuisblijven in de kerstvakantie eens zo gezellig zijn. Wat zo’n dag nog knusser maakt, is samen iets lekkers bakken. Donuts bijvoorbeeld! Ze zijn overheerlijk en helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. De (klein)kinderen kunnen de donuts naar hartenlust versieren.

Het basisrecept voor donuts vind je hier. We geven je ook enkele fleurige versiertips waarmee je aan de slag kunt. En daarna smullen! Ook handig: alles wat je nodig hebt om heerlijke donuts te maken, vind je in onze Libelle-donutbox. Je leest er hier alles over.

6. Wonderlijke Wandeling bomvol wetenschap

Breng je tijdens de kerstvakantie samen met je (klein)kinderen een bezoekje aan Gent? Dan is de Wonderlijke Wandeling een leuke manier om de stad eens op een andere manier te ontdekken. Ghislaine, de oudste gids van Gent, neemt jou en je kroost mee op pad. Onderweg vertelt ze enthousiast over kanonnen, draken, en zelfs George Clooney. Op een grappige en speelse manier leer je bij over wetenschap, geschiedenis en cultuur. Hoe kun je een standbeeld meten zonder erop te klimmen? Welk papieren vliegtuigje vliegt het verst? En kun jij je evenwicht bewaren zonder in de Graslei te vallen?

De Wonderlijke Wandeling is ideaal voor kinderen tussen 9 en 14 jaar. Ze duurt zo’n 2,5 uur. Je kunt de wandeling hier downloaden.

7. Op kamp in hetpaleis

Ook een theaterbezoek kan gezellig zijn tijdens een regenachtige dag. Roel en Zakaria zijn een kamp aan het bouwen. Ze moeten snel zijn, want na precies een uur zal het licht uitvallen en komt er een grote storm. Dan klopt Dominique aan. Die wil per se een liedje zingen aan het kampvuur. Maar de tijd dringt en Zakaria wordt almaar zenuwachtiger.  Stille Nacht is een leuke, grappige kindertheatervoorstelling van Wim Helsen, Peter Van den Eede en Clara Cleymans waarin gezongen, gedanst en ook wel wat beledigd wordt. En o ja, zo nu en dan wordt er ook aan het kamp gebouwd, een kamp waarin iedereen welkom is.

Stille Nacht, tot 14 januari in hetpaleis. Voor klein en groot vanaf 6 jaar. Tickets en info vind je hier.

Er is nog zoveel meer leuks te doen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content