© Getty Images

7 simpele manieren om een kleine ruimte groter te doen lijken

Klein is fijn en dat kan ook zo zijn bij een woonkamer of zelfs een volledig appartement. Maar klein betekent niet noodzakelijk beklemmend. Pas deze zeven regels toe en je zult nooit het gevoel hebben dat de muren op je afkomen.

Deze tips doen een kleine ruimte groter lijken

1

Hou het licht

Beeld: DANIELLE MOSS

Bleke kleuren – en dat hoeft heus niet altijd wit te zijn- weerkaatsen meer licht in de ruimte waardoor alles frisser en luchtiger aanvoelt.

2

Denk helder

Beeld: MODERN JANE

Woon je klein? Dan kunnen slechts enkele meubels het al snel overvol doen lijken. Dus waarom niet voor glas of andere doorzichtige materialen gaan? Ze geven zo de illusie van een ononderbroken ruimte.

3

Reflecteer

Beeld: @OH.EIGHT.OH.NINE/INSTAGRAM

Er is een reden waarom veel restaurants spiegels in hun interieur gebruiken. Een strategisch geplaatste spiegel doet je brein namelijk meteen geloven dat er meer plaats is. Is een grote spiegel op de grond geen optie voor jou? Geen probleem, een kleiner exemplaar op de kast geeft je dezelfde voordelen.

4

Lichtpuntjes

Beeld: COCO LAPINE DESIGN

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar een goed ‘lichtplan‘ is onmisbaar in een kleine ruimte. Ga dus niet enkel voor een lamp tegen het plafond, maar kijk ook eens naar je schaduwrijke hoekjes. Een sfeerlampje erbij maakt je ruimte instant groter!

5

Geen gordijnen

Beeld: ALAN CORDIC/MY SCANDINAVIAN HOME

Ok, misschien is dit praktisch niet mogelijk omwille van je starende buren, maar vermijd toch liever dikke en zware gordijnen. Ruil ze om voor licht doorschijnende exemplaren en hou ze zoveel mogelijk open om in de kamer geen opgesloten gevoel te krijgen.

6

Ga voor groot

Beeld: JONAS BERG/COCO LAPINE DESIGN

Vele kleintjes maken één groot, maar dat is voor decoratie aan de muur in een kleiner appartement helaas niet het geval. Integendeel, zelfs. Ga daarom voor een statement stuk om de ruimte het nodige cachet te geven.

7

Open kasten

Open kasten
Beeld: TAIYOU NOMACHI / GETTY IMAGES

Klinkt misschien vreemd, maar kastdeuren weghalen geeft je meer mogelijkheden. Je hoeft geen rekening te houden met de draaicirkel en kunt dus vlakbij je kast ook andere meubelen plaatsen. Een beetje te drastisch voor jou? Kies dan voor vitrinekasten of open legplanken.

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content