© Getty Images

Zo maak je een strak interieur warm

Je huis strak inrichten oogt erg knap, maar kan al snel koud overkomen. Wil je graag een vleugje warmte en gezelligheid toepassen in je moderne interieur? Ga dan aan de slag met onderstaande tips.

Zo geef je een strak interieur een warme toets

1. Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen hebben van zichzelf al een warme kleur. Kies voor woonaccessoires in hout, riet, bamboe of jute om warmte in huis te brengen.

2. Zorg voor sfeer met (geur)kaarsen

Kaarslicht zorgt instant voor een gezellige sfeer. En als je kiest voor een geurkaars krijg je er ook nog eens een lekker geurtje bij.

3. Kies een kleurrijke eyecatcher

Als je interieur voornamelijk grijs, zwart en wit is, kan een woonaccessoire in een opvallende kleur wonderen doen. Zo wordt dat item dé eyecatcher in huis.

4. Ga voor zachte stoffen

Niets dat meer warmte en gezelligheid uitstraalt dan zachte kussens, dekentjes en tapijten. Hier kun je zowel voor lichte tinten kiezen, zoals pastel, of een fellere kleur, zoals okergeel.

5. Haal bloemen en planten in huis

Bloemen en planten zorgen voor kleur, geven je interieur een huiselijke sfeer én zuiveren de lucht in huis. Alleen maar voordelen dus! Heb je geen groene vingers? Kies dan voor onderhoudsvriendelijke exemplaren.

Coverbeeld: Getty Images

Meer interieurideetjes:

Partner Content