© Getty Images

Kleurt je tuin deze zomer ook tangerine en magenta?

Over smaken en kleuren valt niet te discussiëren, wel te inspireren. Zo schuiven tuintrendwatchers – inderdaad, die zijn er ook – in 2023 tangerine en magenta naar voren. Warme kleuren die ons kunnen bekoren!

Tangerine x magenta

Kan terracotta ooit uit de gratie vallen in de tuin, op het terras of balkon? Wij denken alvast van niet. In 2023 wordt zelfs een soort look-a-like van de kleur extra in de verf gezet: tangerine.

Tangerine is geen fel, maar eerder krachtig, diep oranje. Combineer het met ‘de Pantone-kleur van het jaar ‘Magenta’‘ en je tuin baadt in een rijkelijke, zachte gloed.

tangerine tuin
© Getty Images

Kleurrijke rust en lichtpuntjes

Mensen zoeken steeds vaker geborgenheid op in eigen tuin, weg van alle miserie die we dagelijks op onze schermen zien passeren. Geen strakke, open grasvlaktes meer, maar gezellige hoekjes, authentieke tuinkamers, meer organische vormen en natuurlijke verwildering. En dat alles mag royaal gekleurd zijn. De klassieke groen-wit-paarse borders maken plaats voor bontere mengelingen en daar passen tangerine en magenta uitstekend bij.

Laat je inspireren

Nagelkruid of geum, bijvoorbeeld Geum ‘Totally Tangerine’

Rozen, bijvoorbeeld Rosa ‘Westerland’

Tulpen, bijvoorbeeld Tulipa ‘Prinses Irene’

Rudbeckia, bijvoorbeeld Rudbeckia ‘Hirta Sahara’

Dahlia’s, bijvoorbeeld Dahlia ‘Totally Tangerine’

Torenia’s, bijvoorbeeld Torenia ‘Magenta Moon’

Dahlia’s, bijvoorbeeld Dahlia ‘American Dawn’

Dahlia’s, bijvoorbeeld Dahlia ‘Sandra’

Anjers, bijvoorbeeld Dianthus ‘Paint the town magenta’

Shop lokaal

Zijn de kleuren tangerine en magenta iets voor jouw tuin, terras of balkon? Shop dan je zaden of plantjes lokaal en het allerliefst ook biologisch. We geven je enkele tips:

Angelo Dorny

Als er één tuininfluencer is die oranje met paars en alles tussenin weet te combineren, dan is het Angelo wel. Sinds kort heeft hij een eigen zadencollectie waaruit de mooiste (pluk)bloemen ontspruiten. Bekijk het hier.

Tuinkabouter Chrisje

Tuinkabouter Chrisje kweekt haar bloemen van zaad tot bloem zelf op in eigen serre. Die bloemen groeien met veel liefde (maar zonder schadelijke sproei-of meststoffen) op in de buitenlucht in Lennik, hartje Pajottenland. Bekijk het hier.

Natural Bulbs

Pioniers in het verkopen van volledig biologische bloembollen. En dat is geen sinecure! Natural Bulbs werkt alleen samen met een kleine groep kleinschalige en gespecialiseerde bloembollenkwekers, die duurzaamheid een warm hart toedragen. Bekijk het hier.

Kwekerij Kweek

KWEEK is een kleinschalige biologische kwekerij uit Gent die zich vooral toespitst op eetbare planten, waaronder ook een groot aantal mooie bloemen! Bekijk het hier.

Veel tuinierplezier!

Dit wil je vast ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content