De beste manieren om teken uit je tuin te houden

De beste manieren om teken uit je tuin te houden

Teken in onze tuin? Neen, bedankt! En dat maken we die venijnige beestjes graag meteen duidelijk. Maak van je tuin ongeliefd terrein voor de zwarte parasieten dankzij deze tips.

De zomer is in het land en dat betekent goed weer, maar spijtig genoeg ook weer tekenalarm. De kleine beestjes zitten niet enkel in velden en bossen. Ook in jouw tuintje settelen ze zich maar al te graag. Met deze tips kun je ze toch op een afstand houden.

Geen lang gras

Teken houden van lang gras, ze klimmen helemaal naar boven en wachten tot jij of je huisdier langsloopt. Geef ze dus geen kans en laat het gras niet te lang worden. Haal ook losse bladeren weg en knip je struiken regelmatig bij. Let erop dat er geen takjes over je gazon hangen, zo kunnen teken zich nergens verschuilen en sta jij niet voor onaangename verrassingen.

Stapel je hout achterin de tuin

Hout is een van de favoriete schuilplaatsen van de teek. Heb je stookhout in de tuin, probeer dat dan zo ver mogelijk van je huis te stapelen. Zorg er daarnaast ook voor dat het zo droog mogelijk is. In bossen zitten teken vaak op vochtige boomstronken terwijl ze zonnige droge plekjes net vermijden. Extra tip: Stapel je hout op een verhoogje, op een palette bijvoorbeeld. Als het niet rechtstreeks op je gazon ligt, kunnen teken er moeilijker bij.

Zoiets als dit is ideaal.

 

Leg een pad aan

Een stenen padje in de tuin is niet enkel makkelijk voor jou, het houdt ook teken weg. Ze bewegen zich veel sneller en makkelijker over gras en aarde, hobbelige stenen zijn veel vermoeiender voor hun pootjes. Zeker een padje met losse steentjes zoals grind vormt een echte barrière.

Neem kippen

Misschien moet je overwegen om wat nieuwe huisdieren te houden. Kippen zijn erom bekend om echt àlles te eten. En ze zijn dus ook verzot op teken. Nog een voordeel: Jij hebt ‘s zondags verse eitjes die je lekker kunt opeten bij een ontbijtje in je teek-vrije tuin!

Bron: Libelle.nl, beeld: Shutterstock

Nog meer handige tuintips vind je hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)