Getty Images

Een kleurrijke tuinborder in maart: dit zijn onze tips

Van februari tot november bloemen in de tuin? Met goed gekozen planten op de juiste plek krijg je dat zo voor mekaar. Deze maand: een kleurrijke border in maart!

Onze bloemen in de tuinborder: maart

De laatste winterdagen en de ontluikende lente: maart kan een maand met veel gezichten zijn. Maar één ding is zeker: deze maand wordt kleurrijker dan zijn twee voorgangers! Wil je ook een border die in bloei staat in maart? Deze planten krijgen het voor mekaar:

Narcissus ‘February Gold’

narcissen
Getty Images

Er bestaan wel duizenden variëteiten aan narcissen maar deze Narcissus ‘February Gold’ – de klassieke gele trompetvormige narcis – mag niet in onze tuin mag ontbreken. Met de minste zorg – ze zijn heel eenvoudig te kweken – komen ze elk jaar terug en belonen ze je met steeds meer bloemen.

Narcissus ‘Thalia’

narcis
Getty Images

Narcissus ‘Thalia’ bloeit iets later en is dus leuk te combineren met de ‘February Gold’. Ze hebben meerdere sneeuwwitte trompetjes per stengel en zijn iets kleiner. Heel mooi om in het gras te laten verwilderen.

Ooievaarsbek

geranium
Getty Images

Ooievaarsbek of Geranium is een must-have in de tuin en brengt je border steevast tot leven. Ze zijn winterhard, bloeien maandenlang door en geven een frisse geur af. De plant is ideaal voor grote plekken in de border en gaat de strijd met heel wat onkruid aan.

Sleutelbloem

sleutelbloem
Getty Images

Sleutelbloem of primula is nog zo’n sterke voorjaarsbloeier. De plant vind je in heel veel kleuren, van donkerlila tot roomgeel. Ook in de stengels kun je kiezen tussen hoog en laag en alles ertussen. De bloemen bloeien zeker twee maanden. Een aanwinst in de tuin.

Bolprimula

primula
Getty Images

Primula denticulata wordt 40 cm en is herkenbaar aan haar schattige bolvormige bloemen. Ze wordt dan ook de bolprimula genoemd. Een leuke afwisseling met de klassieke sleutelbloem.

Paars longkruid

longkruid
Getty Images,

Pulmonaria angustifolia is een laagblijvende vaste plant die makkelijk uitgroeit in de breedte (tot 60 cm per plant) en zichzelf ook uitzaait. Vanaf maart tot mei bloeien er blauwe, witte of lilaroze trosjes bloemen. Mooi als bloementapijt tussen hogere planten.

Wit longkruid

longkruid
via plantenkenens.be

Pulmonaria ‘Sissinghurst White’, een witte variant.

Meer interessante artikels over bloemenborders:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

 

Partner Content